ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                     5-1-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Απαιτείται αναθέωρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία και συνταγογράφηση όλων των τεστ

     «Μια από τις βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μαζικά συνταγογραφούμενα τεστ για να ιχνηλατείται η πανδημία. Στις συνθήκες που ζούμε και με την ενσκήψασα ακρίβεια, η επιβάρυνση μιας οικογένειας που πρέπει να πληρώσει 3-4 μοριακά τεστ  είναι τεράστια». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος μιλώντας, στην εκπομπή του Γ. Βαθιώτη στο Art Tv.

   Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων(η συνέντευξη δόθηκε πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης), υπογράμμισε:

–  Το να ανοίξουν τα σχολεία με τον ίδιο αριθμό μαθητών, και με το 50% συν ένα, αποτελεί θρυαλλίδα. Χρειάζεται να αναθεωρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να συνταγογραφούνται τεστ στους μαθητές, να αραιώσουν τα τμήματα και αν υπάρξει ανάγκη, να προσληφθούν αναπληρωτές.

–  Η κ. Κεραμέως αρνείται τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και εμμένει στην ίδια πολιτική

– Το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας και για παιδιά εκπαιδευτικούς και τις οικογένειας τους. Αν χρειαστεί εξ αποστάσεως διδασκαλία, να γίνει με αξιόπιστο δημόσιο σύστημα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαχείριση της πανδημίας, σημείωσε ότι το γεγονός ότι έχουμε μεγάλη θνητότητα στις ΜΕΘ και ότι στα περιφερειακά νοσοκομεία είναι πολλαπλάσια η θνητότητα από τα νοσοκομεία της Αθηνας ,κάτι σημαίνει. «Το εμβόλιο απαραίτητο αλλά χρειάζεται και η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. ‘Εχουμε ζητήσει προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, αύξηση μισθών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Όμως η κυβέρνηση αρνείται γιατί έχει ως στρατηγική επιλογή, ότι ιδιώτης το κάνει φτηνότερα και καλύτερα. Ο κ. Σκέρτσος είχε πει ότι δεν θα κάνουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, ο κ. Πέτσας είχε μιλήσει για πεταμένα λεφτά», ανέφερε.

     Δείτε την παρέμβαση εδώ

Από  7.33’’, 20, 25’’