ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                   2-12-2020

Αρνείται η κυβέρνηση να αναστείλει τις ασφυκτικές προθεσμίες επαναπροσδιορισμού των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. Κατσέλη, όσο διαρκεί η πανδημία-Κίνδυνος απώλειας της α΄ κατοικίας για χιλιάδες οφειλέτες

Καμία πρόθεση δεν έχει η κυβέρνηση να αναστείλει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τις  διατάξεις του πρόσφατου νόμου 4745/20, που επιβάλει ασφυκτικές προθεσμίες στους οφειλέτες προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν σε συντομότερη ημερομηνία, οι αιτήσεις τους για υπαγωγή στο Ν. Κατσέλη(ν.3869/2010)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δράμας, τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, επικαλέσθηκε για την άρνησή του, τη δέσμευση της χώρας να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες του Ν. Κατσέλη ως το τέλος του 2021 και ανέφερε ότι οι αιτήσεις των οφειλετών γίνονται ηλεκτρονικά.

« Η δέσμευση της χώρας δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να χάνουν οι πολίτες δικονομικά τους δικαιώματα», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος, προσθέτοντας ότι σήμερα δεν είμαστε σε συνθήκες κανονικότητας. «Βιώνουμε εξαιρετικές περιστάσεις λόγω της πανδημίας, η πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Σας ζητώ να αναστείλετε τις διατάξεις αυτές. Ποιο είναι το πρόβλημα αν αναβληθεί η εφαρμογή του νόμου για λίγους μήνες, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το βαριά χειμαζόμενο τμήμα ου ελληνικού λαού και να μην κινδυνεύσει να χάσει την α΄ κατοικία του;», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μάλιστα σημείωσε, ακόμη και η αναστολή των πλειστηριασμών εν μέσω πανδημίας, που υποσχέθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, διαρκεί μόλις  ως τις 7 Δεκεμβρίου.

Δείτε εδώ το βίντεο