ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                2-2-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Δεν θα νομιμοποιήσουμε μια κυβέρνηση που βαρύνεται με θεσμική εκτροπή και παρακρατική λειτουργία-Φόρος τιμής και μνήμης στους πιλότους που χάθηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

    «H χώρα πενθεί την απώλεια δύο πιλότων και εγώ ως βουλευτής Δράμας έχω το επαχθές προνόμιο να κατάγομαι από τον ίδιο τόπο με τον εκ θανόντων Στάθη Τσιτλακίδη. Από το βήμα της Βουλής θέλω να αποτίσω τον δέοντα φόρο τιμής και μνήμης στους ανθρώπους που χάθηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την εισήγησή του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας κατά την συζήτηση ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης.

        «Η ιστορία των παρακολουθήσεων είναι ένα βαθύ τραύμα στο κράτος δικαίου και ένας αφόρητος περιορισμός στα ατομικά και συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών Ως αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούμε ότι έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη να αναδείξουμε την θεσμική εκτροπή. Αποφασίσαμε να απέχουμε από τις ψηφοφορίες της Βουλής. Η παρουσία μου αποδεικνύει εμπράκτως ότι η συμμετοχή μας στην νομοθετική επεξεργασία παραμένει και ο συμβολισμός της αποχής μας είναι προεχόντως πολιτικός γιατί δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε μια κυβέρνηση που βαρύνεται με μια τέτοια εξωθεσμική, παραθεσμική και τελικά παρακρατική λειτουργία», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

     Αναφερόμενος στο περί ενδεχόμενου εκβιασμών που μπορεί να υφίστανται οι παρακολουθούμενοι, ο κ. Ξανθόπουλος, επανέλαβε ότι αυτό είναι είναι μια συζήτηση που υπάρχει στη δημόσια σφαίρα από την αρχή της υπόθεσης με δηλώσεις του ίδιου  κ. Ανδρουλάκη αλλά και  με τις παρατηρήσεις του κ. Γερουλάνου, μεταγενέστερα. Επομένως, το να εγκαλείται η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα θέμα που απασχολεί όλη την κοινωνία  είναι το λιγότερο υποκριτικό. Βλέπω ότι αναπαράγουν με περισσή ένταση αυτά τα σχόλια όσοι τρομάζουν από την ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι ελίτ αυτές, τρομάζουν στην ιδέα μιας προοδευτικής συνεργασίας και προσπαθούν να δημιουργήσουν προσκόμματα στην ενδεχόμενη αυτή συνεργασία των δύο κομμάτων. Δεν θα το επιτύχουν γιατί η λαϊκή ψήφο είναι ο καταλύτης που θα  επιβραβεύσει την ορθότητα της επιλογής μας, θα θέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις προ των ευθυνών τους και είναι το αξεπέραστο όριο της λαϊκής ετυμηγορίας που θα ωθήσει τις πολιτικές δυνάμεις να ξεπεράσουν αναστολές, αγκυλώσεις, επιφυλάξεις τραύματα και να δουν την επόμενη μέρα της χώρας και του λαού μας. Η πρόκληση για οικοδόμηση μιας προοδευτικής πρότασης που απευθύνεται στη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι στο τραπέζι και με αυτήν σκοπεύουμε να πορευτούμε», κατέληξε.

      Το βίντεο εδώ