ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                          4-3-2024

Θ. Ξανθόπουλος: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το Κτηματολόγιο ΑΕ-Nα δοθεί παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων και αιτήσεων διόρθωσης για την Δράμα και όλες της Π.Ε της ΑΜ-Θ, όπως σωστά έγινε για την Ροδόπη-Κατάθεση Αναφοράς

Ο βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, το Δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας καθώς και σχετικά έγγραφα του Κτηματολογίου ΑΕ, από τα οποία προκύπτει άνιση και διακριτική μεταχείριση σε βάρος των κατοίκων της Π.Ε Δράμας

Συγκεκριμένα το Ελληνικό Κτηματολόγιο απέρριψε, ως μη αναγκαίο, το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας να δοθεί παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων και αιτήσεων διόρθωσης στην Π.Ε της Δράμας έως τις 30-4-2024 ενώ δύο ημέρες αργότερα, ενέκρινε και σωστά, σχετική παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για την Π.Ε Ροδόπης, έως τις 13-5-2024!

Ως αιτιολογία της άρνησης του να δοθεί παράταση της προθεσμίας που εκτός από τη Δράμα αφορά και την Π.Ε Ξάνθης και η οποία έληξε στις 28-2-2024, το Κτηματολόγιο επικαλείται στην από 20-2-2024 απαντητική επιστολή του προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας, τις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις και τον κίνδυνο για την συνολική χρηματοδότηση του έργου από μια νέα καθυστέρηση της κτηματογράφησης. Επιχειρήματα που ωστόσο, δεν φαίνεται να υιοθετεί στις 22-2-2024, δηλαδή μόλις δύο ημέρες αργότερα, όταν χορηγεί παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για την Π.Ε Ροδόπης, έως τις 13-5-2024.

Όπως επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, η συμπεριφορά αυτή συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος των πολιτών της Δράμας, την οποία χαρακτηρίζει πρόκληση και ζητά να υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε να μην καταπατηθούν “τα συνταγματικά κατοχυρωμένα συμφέροντα των δραμινών πολιτών, οι οποίοι για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β κατηγορίας”.

Κατόπιν τούτων, ο βουλευτής Δράμας ζητά από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να επιλυθεί άμεσα το σοβαρό πρόβλημα ανισότητας που έχει δημιουργηθεί από τις αποφάσεις του Κτηματολογίου.

   Επισυνάπτεται η Αναφορά