ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                 25-7-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Ερώτηση 44 βουλευτών για την λήψη μέτρων προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού στα νηπιαγωγεία

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε ερώτηση 44 βουλευτών, με την οποία ζητείται από την υπουργό Παιδείας, η λήψη μέτρων για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού στα νηπιαγωγεία ενόψει της προετοιμασίας έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Α’ Αθήνας Χριστόφορου Βερναρδάκη, αναφέρεται ότι το υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη του τις αιτιάσεις, τις παρατηρήσεις και τις προτροπές του Συνήγορου του Πολίτη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρείται η ενδεδειγμένη αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά μαθητή, ενώ κάνει λόγο για την ανάγκη μείωσης του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

Σημειώνεται επιπλέον, ότι  η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, παρά τις υποδείξεις του Π.Ο.Υ για 17 μαθητές ανά τμήμα και παρά την κοινή λογική, προχώρησε πέρυσι στην αύξηση του αριθμού  των μαθητών στους 25 από τους 22, που τους είχε μειώσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί τις συνεχείς δημόσιες εκκλήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα των Νηπιαγωγών, οι οποίοι προτείνουν φοίτηση σε βάρδιες με προσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, προκειμένου να μη διακοπεί η δια ζώσης διδασκαλία και παράλληλα να τηρηθούν επαρκώς τα μέτρα προστασίας.

Ενόψει και του 4ου κύματος της πανδημίας, οι βουλευτές ερωτούν την υπουργό αν θα μειώσει τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεα, ποια επιπλέον μέτρα προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού προτίθεται να λάβει για τη νέα σχολική χρονιά και πως θα αντιμετωπίσει το χρονίζον κτιριακό πρόβλημα των Νηπιαγωγείων.

Επισυνάπτεται η ερώτηση