ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                       4-10-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Ερώτηση 51 βουλευτών για την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το γεγονός ότι η κυβερνητική αδιαφορία άφησε χωρίς σχολικά γεύματα εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, συνυπέγραψε ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Στην ερώτηση των 51 συνολικά βουλευτών, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ ΠειραιάΓιάννη Ραγκούση, επισημαίνεται το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί σε μαθητές, γονείς και επιχειρήσεις επισιτισμού η μη υλοποίηση του προγράμματος «σχολικά γεύματα» για το σχολικό έτος 2012-22, ένα πρόγραμμα που θεσμοθέτησε και εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2016, επεκτείνοντάς το έως το 2019 σε 1.227 σχολικές μονάδες και 185.000 μαθητές σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα καυτηριάζεται η αβελτηρία της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων με τους προμηθευτές, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα», ένα πρόγραμμα που η Ν.Δ. δεν υπερψήφισε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δυσφημίζοντάς το μάλιστα με το χαρακτηρισμό του ως «συσσίτια». Όπως αναφέρεται, στα δύο χρόνια με κυβέρνηση Ν. Δ. , το 2020 δε λειτούργησε για περίπου έξι μήνες, το 2021 ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, ενώ ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και δε θέλει και δε μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, των ευάλωτων ομάδων ολόκληρης της χώρας αλλά και να καλλιεργήσει νέα διατροφικά πρότυπα μέσω της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, στηρίζοντας παράλληλα  τις επιχειρήσεις επισιτισμού( Catering ) και αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας για τους νέους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό, ερωτώντα οι αρμόδιοι Υπουργοί, γιατί καθυστέρησε και πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος «σχολικά γεύματα» για το σχολικό έτος 2021-22, πόσους μαθητές θα καλύψει και αν αληθεύουν οι καταγγελίες γονέων ότι σχολεία που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν σχολικά γεύματα, φέτος δε θα πάρουν.

Επισυνάπτεται η ερώτηση