ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                       24-3-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Ερώτηση 53 βουλευτών για άμεση και επαρκή ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

Ο βουλευτής Δράμας, και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε την ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αθλητισμού & Πολιτισμού που κατέθεσαν 53 βουλευτές  με πρωτοβουλία του βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού και θέμα: «Άμεση, έγκαιρη και επαρκής ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων».

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση: 

–           η έλλειψη άμεσου σχεδιασμού στήριξης των αθλητικών σωματείων κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας και η μη έγκαιρη, μόλις κατά τα τέλη Δεκέμβριου του 2020, καταβολή της συμβολικής αλλά ανεπαρκούς ενίσχυσης που τελικά αποφασίστηκε, είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας γυμναστών, προπονητών και διοικητικού προσωπικού των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

–          Είναι πρόδηλο, με δεδομένο ότι το τελευταίο πεντάμηνο δεν έχει ανακοινωθεί κανένα μέτρο οικονομικής στήριξης του αθλητισμού και των σωματείων που τον απαρτίζουν και με εμφανή την απουσία σχεδίου επανεκκίνησης του, η κατάσταση θα γίνει έτι περαιτέρω δυσχερής.  

–          τα έσοδα των σωματείων από συνδρομές έχουν εκμηδενιστεί ενώ αντίθετα οι οικονομικές τους υποχρεώσεις και τα χρέη συσσωρεύονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονικό διάστημα της παρούσας αναστολής έχει ξεπεράσει χρονικά κατά πολύ αυτό της πρώτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των αθλητικών σωματείων αλλά και των εργαζομένων σε αυτά.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι υπουργοί, πως σχεδιάζουν να ενισχύσουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, πως προτίθενται να ελαφρύνουν τις συσσωρευμένες οικονομικές τους υποχρεώσεις, με ποια μέτρα θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας γυμναστών-προπονητών και διοικητικού προσωπικού καθώς και αν θα ενταχθούν στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού τν 534 ευρώ, εκτός των προπονητών ποδοσφαίρου και μπάσκετ και οι προπονητές των υπόλοιπων αθλημάτων.

Επισυνάπτεται η ερώτηση