ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                      7-12-2020

Θ. Ξανθόπουλος: Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την προμήθεια πυλών απολύμανσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τα δικαστήρια με απευθείας ανάθεση

Με πρωτοβουλία του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Δράμας, Θεόφιλου Ξανθόπολου, κατατέθηκε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, σχετικά με την προμήθεια Πυλών απολύμανσης από τον κορωνοίό για την είσοδο του υπουργείου και για τα μεγάλα δικαστήρια της χώρας.

Στην ερώτηση που υπογράφουν 36 συνολικά βουλευτές, γίνεται αναφορά στις επιφυλάξεις των ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων και Διοικητικών Δικαστών όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χρήσης των συγκεκριμένων μηχανημάτων απολύμανσης που περιλαμβάνουν σύστημα θερμομέτρησης, αποστείρωσης με λάμπες ακτινοβολίας UV και εκνέφωσης διαλύματος αλκοόλης.

Οι βουλευτές ερωτούν με βάση ποιες εισηγήσεις και ποίων υπηρεσιών του υπουργείου αποφασίσθηκε η προμήθεια των συγκεκριμένων Πυλών και ζητούν να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και του ΕΟΔΥ, που να καταδεικνύουν ότι  οι συγκεκριμένες Πύλες απολύμανσης είναι κατάλληλες για τους πολίτες και λειτουργούν με ασφάλεια για την δημόσια υγεία.

Ζητούν επίσης να κατατεθούν τα δεδομένα και τα κριτήρια, βάσει των οποίων αποφασίσθηκε η απευθείας ανάθεση της προμήθειας των Πυλών στη συγκεκριμένη εταιρεία ΙΚΕ.

Aκολουθεί η Ερώτηση και η ΑΚΕ