ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                 9-11-2023

Θ. Ξανθόπουλος για Αδ. Γεωργιάδη: Παρά την προσπάθεια να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις, η σκιά και η πολιτική διάσταση της δήλωσης του παραμένουν. Η τραγωδία των Τεμπών δεν υπάγεται στο επιχείρημα 41%-Οι ευθύνες θα αναζητηθούν

Ηχηρή παρέμβαση-απάντηση στις δηλώσεις  του υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή, με τις οποίες προσπάθησε να διασκεδάσει τις  εντυπώσεις για τα όσα είχε ισχυριστεί χθες σχετικά, το θέμα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και την αναζήτηση των ευθυνών, έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

   Τόνισε χαρακτηριστικά: “Κύριε Υπουργέ το διαπράξατε. Και παρά την ευγλωττία και την προσπάθεια να διασκεδάσετε τις δυσμενείς εντυπώσεις, η σκιά παραμένει. Και  προς επίρρωση , έρχεται η απόφασή σας να υπερψηφίσετε μια πρόταση για Εξεταστική επιτροπή, που θα ψάξει την έκταση το βάθος και τις συνθήκες του δυστυχήματος. Αρα εμείς που  εκπροσωπούμε την ελληνική κοινωνία εκδηλώνουμε ένα πολύ μεγάλο ενδιάφέρον. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι δύο παρατάξεις αντίθετες στο πολιτικό σύστημα συγκλίνετε και αυτό  επίσης αποτελεί επιβεβαίωση και του ενδιαφέροντος αλλά και του υψηλού καθήκοντος που έχουμε νε ερευνήσουμε τι ακριβώς συνέβη”.

     Και ο κ. Ξανθόπουλος κατέληξε:  “Καταλαβαίνω την ανθρώπινη υποχώρηση, η πολιτική όμως διάσταση της δήλωσής παραμένει και θα αναμετρηθείτε με την συνείδησή σας. Είναι ένα θέμα το οποίο δεν υπακούει στο περίφημο επιχείρημα 41%. Οι ευθύνες παραμένουν θα αναζητούν και σε ποινικό και σε πολιτικό επίπεδο και επισπεύδουμε την διαδικασία έτσι ώστε να συμμετάσχουμε στην διερεύνηση”.