ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                 29-10-2020

Θ. Ξανθόπουλος για κατάργηση της εισαγγελίας Διαφθοράς: Πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αφαιρέσει την δικογραφία της Novartis από την κ. Τουλουπάκη

«Είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί στην διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης που καταργεί την Εισαγγελία Διαφθοράς μέσω της συνένωσης της με την εισαγγελία Οικονομικού εγκλήματος. Θεωρούμε ότι είναι ένας «εύσχημος» τρόπος της κυβέρνησης να «τελειώσει» με την κ. Τουλουπάκη»,  είπε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που προσπαθούσε απεγνωσμένα εδώ και καιρό η κυβέρνηση, να της αφαιρέσει δηλαδή την δικογραφία του σκανδάλου Novartis, γίνεται τώρα με έναν «νομιμοφανή» τρόπο», την ενοποίηση των δύο εισαγγελιών. Επαναλαμβάνω ότι ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι να «τελειώνει» με την κ. Τουλουπάκη».

Ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε ακόμη, πως ενδεχομένως θα μπορούσαν να υπάρξουν οι συνθήκες για περαιτέρω βελτίωση του θεσμού, όμως η κυβέρνηση δείχνει να βιάζεται, δεν επεδίωξε συζήτηση και συναινέσεις και παράγει έτσι θεσμικές εκτροπές.

«Ο χώρος της Δικαιοσύνης κατ’ εξοχήν προσφέρεται για συναινέσεις. Όμως η κυβέρνηση έκανε την χειρότερη επιλογή», κατέληξε.

Aκούστε εδώ την συνέντευξη: