ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

                                                               ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                    24/2/2020

Θ. Ξανθόπουλος: Η εκτός νομιμότητας, απαράδεκτη προσπάθεια ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να «αφοπλίσουν» τους προστατευόμενους μάρτυρες, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά τους, έπεσε στο κενό

«Με τις δύο γνωμοδοτήσεις του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  για τους προστατευόμενους μάρτυρες, επανήλθε η νομιμότητα. Οι μάρτυρες θα καταθέσουν όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος. Η προσπάθεια της πλειοψηφίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής να αποκαλύψει στοιχεία της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, κατά παράβαση του νόμου, έπεσε στο κενό», τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

 «Είναι προφανές ότι η απαράδεκτη απόπειρα των ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να «αφοπλίσουν» τους προστατευόμενους μάρτυρες, βασικούς μάρτυρες στην μεγάλη υπόθεση του σκανδάλου Novartis,  αποκαλύπτοντας στοιχεία της ταυτότητας τους, απέτυχε», συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

Και κατέληξε:

«Η νομιμότητα αποτελεί θεμέλιο του κράτους δικαίου. Καλούμε τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μην επινοούν διαρκώς τρόπους προκειμένου να την παρακάμψουν. Γιατί υπάρχουν εισαγγελείς στον Αρειο Πάγο».

Aκούστε την συνέντευξη από το 25′.00” και μετά: