ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗς ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 6-11-2020

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας- «Aξιοποιεί» τις έκτακτες συνθήκες για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της

Σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης για τις παλινωδίες στην διαχείριση της πανδημίας, την άρνηση της να λάβει έγκαιρα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και την «αξιοποίηση» των έκτακτων συνθηκών για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της, εξαπέλυσε μιλώντας στον Blue Sky και την εκπομπή «Παρεμβάσεις», ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Τα βασικά σημεία της παρέμβασης του κ. Ξανθόπουλου:

-Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύθηκε στην επιτυχία της διαχείρισης του πρώτου κύματος. Εχοντας εμμονές, δεν θωράκισε το ΕΣΥ, δεν έκανε μαζικά τεστ και  όταν κατάλαβε ότι χάνει τον έλεγχο έσπευσε να επιβάλει lockdown.

-Προφανώς το lockdown είναι άμυνα κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν φρόντισε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, να ενισχύσει με γιατρούς,  προσωπικό και κλίνες τις ΜΕΘ, να αποσυμφορήσει τα σχολεία, να εξασφαλίσει περισσότερα μέσα μεταφοράς για να μην στοιβάζονται οι πολίτες.

-Η κριτική μας εστιάζεται στις κυβερνητικές ανεπάρκειες και αδυναμίες. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, στην διαχείριση της πανδημίας.

-Μέσα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, η κυβέρνηση έσπευσε να ψηφίσει την επίσπευση των διαδικασιών του Ν. Κατσέλη που πλήττει καίρια την προστασία της α΄κατοικίας. Χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει την νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Δεν θα εκπλήξει αν φέρει τώρα και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

-Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα νώτα του, στην αντιπαράθεση που επρόκειτο να γίνει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά από ερώτηση του. Στο αντίποδα, επέλεξε μια συζήτηση μεταξύ πολιτικών αρχηγών την Τρίτη για την πανδημία.

Δείτε την παρέμβαση εδώ από 1.05.03