Δήλωση του βουλευτή Δράμας και τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη νέα μείωση των φοιτητών στα πανεπιστημιακά τμήματα της Δράμας

                                                                                                      31-7-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να υποβαθμίζει τις δύο πανεπιστημιακές σχολές της Δράμας. Να φύγει το συντομότερο δυνατόν

     Η υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σχολών της Δράμας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται. Φέτος στα δύο τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα τη Δράμα, το Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας και Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, εισήχθησαν συνολικά 79 μόλις φοιτητές, έναντι 93 πέρσι και 427 το 2020!

     Είναι πλέον σαφές, ότι μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η κυβέρνηση προωθεί την συρρίκνωση και τελικά το κλείσιμο δεκάδων πανεπιστημιακών σχολών , ιδίως της περιφέρειας. Από την κυβερνητική αυτή πολιτική στην παιδεία, πλήττονται χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά καθώς περίπου 20.000 υποψήφιοι έμειναν και φέτος εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ ωφελημένοι είναι μόνο οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολών και κολλεγίων.

     Η περαιτέρω υπονόμευση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Οι σχολές της Δράμας, που συνδέονται άμεσα με την οικονομία, το περιβάλλον και τις δραστηριότητες της περιοχής μας πρέπει να ενισχυθούν με καθηγητές και σπουδαστές ώστε να συνεχίσουν την λειτουργία τους. Για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι φύγει το συντομότερο δυνατό, η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κάτι που θα συμβεί με την θέληση του ελληνικού λαού, σύντομα.