ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                            2-2-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση βαρύνεται με το άγος των υποκλοπών, γεγονός τραυματικό για τη δημοκρατία και αποδεδειγμένο-Καταδικασμένες οι προσπάθειες ανασύστασης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου

   «Δεν μπορώ να ακούσω καμία κριτική της κυβέρνησης όταν την βαραίνει το άγος των υποκλοπών. Ένα γεγονός τραυματικό για κράτος δικαίου και την δημοκρατία, ένα γεγονός πασίδηλο και αποδεδειγμένο γιατί υπάρχει η γνωμοδότηση της κατά το Σύνταγμα αρμόδιας Αρχής, της ΑΔΑΕ. Οταν σας κατατρύχει το άγος των υποκλοπών μην εγκαλείτε εμάς για έλλειψη σεβασμού στο δημοκρατικό παιγνίδι». Αυτά τόνισε στην δευτερολογία του στη Βουλή, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του κόμματος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

     Και συμπλήρωσε: «Αναρωτιέμαι αν το ίδιο λέτε και για την απόφασή σας το 2019. όταν αποχωρήσατε από τη Βουλή εν σώματι; Τι άλλαξε από το 2019 και η δική μας πρακτική προσκρούει στην αρχή της δημοκρατικής ομαλότητας και δεν συνάδει με την αξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ η δική σας επιλογή το 2019 δεν συγκεντρώνει κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά; Η δήθεν θεσμική σας  προσήλωση είναι κέλυφος, εικόνα, επικοινωνία», υπογράμμισε.

   Και ο κ. Ξανθόπουλος κατέληξε: «Οι προσπάθειες να ανασυστήσετε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο από το παρελθόν με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών και με παρά φύση συμμαχίες προσώπων από τον ακροδεξιό και τον λεγόμενο κεντρώο χώρο, είναι οριστικά καταδικασμένες».

   Το βίντεο εδώ