ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                     14-11-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Η πολιτική ευθύνη για τις υποκλοπές έχει ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης-Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που καταστρατήγησε τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών

    «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο  Ο Αλ. Τσίπρας έχει θέσει ερωτήσεις. Τα δημοσιεύματα είναι καταιγιστικά. Η παρακολούθηση Δένδια δημιουργεί διπλωματικό πρόβλημα. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, Η πολιτική ευθύνη βαρύνει προσωπικά τον πρωθυπουργό, έχει ονοματεπώνυμο Κυρ. Μητσοτάκης. Θα τη χρεωθεί όλη και θα μείνει στην ιστορία ως πρωθυπουργός που καταστρατήγησε τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και τους κατέστησε παρακολουθούμενους για να επιβεβαιώσει την προσωπική ου εξουσία».

   Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο ου Flash, για τις υποκλοπές. Και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε περιδίνηση. Είναι προφανές ότι η αυτονόμηση της ΕΥΠ από τον δημοκρατικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, η υπαγωγή της προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη και οι δραστηριότητες της το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορούν να μείνουν κρυφές. Απέναντι στην Επιτροπή Θεσμών δεν υπάρχει απόρρητο. Διαφορετικά δημιουργούμε μια αυτόνομη ΕΥΠ  εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου με παρακρατικές λειτουργίες». Ο κ. Ξανθόπουλος είπε επίσης ότι μόνο η Ολγα Γεροβασίλη, από τα πρόσωπα που κατονομάζονται στη λίστα παρακολουθήσεων, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και συμπλήρωσε πως η φράση του κ. Δένδια ότι είναι αδιανόητο να παρακολουθείται ο ΥΠΕΞ απαντά στην δεοντολογία όχι στην ουσία του προβλήματος.

       Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ακρίβεια αφού υπογράμμισε ότι ο χειμώνας στη Δράμα είναι πολύ πιο βαρύς και δύσκολος, σημείωσε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν έχουν απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση των πολιτών. «Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Η  τσέπη των πολιτών μένει άδεια πολύ πριν τελειώσει ο μήνας. Όσον αφορά το καλάθι του νοικοκυριού είναι κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα και το αποτέλεσμα είναι μια τρύπα στη νερό. Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ακρίβειας. Υπάρχουν οι εξωγενείς παράγοντες αλλά υπάρχει και η πολιτική Μητσοτάκη που είναι ο επιταχυντής. Έχουμε τριπλάσιο ενεργειακό πληθωρισμό σε σχέση με την Ευρωζώνη. Έχουμε την ακριβότερη τιμή κιλοβατώρας προ των ενισχύσεων. Είναι λάθος πολιτική που ανακυκλώνει το πρόβλημα. Χρειάζεται διαφορετική στρατηγική. Έχουμε προτείνει μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα, χαμηλό ΦΠΑ στα τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης. Να αυξηθεί ο ελάχιστος μισθός στα 800 ευρώ. Χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης». Κατέληξε.

   Η συνέντευξη εδώ