ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17-6-2020

Θ. Ξανθόπουλος: Κακός σχεδιασμός και αλαλούμ από κυβέρνηση στον τουρισμό, πολιτική και νομική ήττα της πλειοψηφίας στην Προκαταρκτική

Στην εκπομπή Παρεμβάσεις του Blue Sky με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, συμμετείχε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Κατά την συζήτηση, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής:

-Τόνισε τον κακό σχεδιασμό, το αλαλούμ και τις παλινωδίες της κυβέρνησης στον τουρισμό, που εκθέτουν τη χώρα και επιτείνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

-Αναφέρθηκε στη πολιτική και νομική ήττα της πλειοψηφίας στην προκαταρκτική Επιτροπή με την γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής που έκρινε παράνομη τη κλήση και εξέταση μαρτύρων, μη πολιτικών προσώπων, ως υπόπτων Όπως είπε, είχε προηγηθεί η γνωμοδότηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με τρόπο που να μην αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους.

-Επεσήμανε την ευθύνη της κυβέρνησης να λάβει όλα τα απαραίτητα τα μέτρα στήριξης από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

-Τέλος, όσον αφορά τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων υπογράμμισε ότι δεν νοείται κεντροαριστερά απέναντι στην Αριστερά αλλά μόνο απέναντι στη δεξιά.

Δείτε παρακάτω από 44’. 20’’,  52’ 19’’,  1.02’20’’,  1.33’ 15”

http://blueskytv.gr/2020/06/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-16-6-20/ι