ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                30-6-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Κατάθεση αναφοράς για εγκατάσταση κεραιών προκειμένου να εκπέμπουν τα περιφερειακά κανάλια στις “λευκές περιοχές” των περιοχών της Δράμας

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας(Ε.Ε.Τ Ε.Π), γιατί η πρόσφατη εξαγγελία του για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας δωρεάν πρόσβασης των κατοίκων των «λευκών περιοχών» σε τηλεοπτική κάλυψη, αφορά αποκλειστικά και μόνο τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, αποκλείοντας τα περιφερειακά. Η ΕΕΤΕΠ χαρακτηρίζει μάλστα την πράξη του υπουργού «θεσμικό ατόπημα και μια μεγάλη προσβολή για την Περιφερειακή Τηλεόραση».

Το πρόβλημα των «λευκών περιοχών», είναι ιδιαίτερα σοβαρό στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπου είναι αδύνατη η τηλεοπτική κάλυψη σε περιοχές τόσο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου όσο και του Δήμου Παρανεστίου. Τμήματα των περιοχών αυτών δεν έχουν τηλεοπτική πρόσβαση ούτε σε κανάλια εθνικής εμβέλειας αλλά ούτε και σε περιφερειακά, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων της Δράμας να αποκλείεται από την πληροφόρηση  για θέματα σοβαρού τοπικού ενδιαφέροντος και να υπονομεύεται η δυνατότητα τους για πρόσβαση στην ποιοτική, πολύπλευρη ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Ο βουλευτής ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες του υπουργού, προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκατάσταση των κατάλληλων κεραιών που θα επιτρέψουν και στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, να εκπέμψουν στις λεγόμενες «λευκές περιοχές» της περιοχής της Δράμας.

Επισυνάπτονται η αναφορά και η επιστολή