ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                   29-12-2020

Θ. Ξανθόπουλος: Με το επικοινωνιακό σόου των εμβολίων προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τις ευθύνες της στην διαχείριση της πανδημίας-Να ενισχυθεί το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοί του

«Η κυβέρνηση που απέτυχε στη διαχείριση της δεύτερου κύματος της πανδημίας, προσπαθεί με την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του εμβολίου να συσκοτίσει τις ευθύνες της. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Χρειάζεται να μείνουμε προσηλωμένοι στην ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής».Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, o βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm.

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων:

– Το εμβόλιο είναι μια κατάκτηση της επιστήμης και το μόνο όπλο για να αντιμετωπίσει σε βάθος χρόνου τον κίνδυνο. Δεν είναι όμως εικόνα σοβαρής πολιτείας η υποδοχή των πρώτων εμβολίων με απευθείας συνδέσεις υποδοχής, drones  κλπ.

– Άλλο είναι η επικοινωνιακή αξιοποίηση του εμβολίου, ώστε να πεισθούν οι πολίτες για την σημασία του εμβολιασμού και άλλο είναι η επικοινωνιακή του εκμετάλλευση, που επιχειρεί η Κυβέρνηση.

– Η κυβέρνηση αφού απέτυχε στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, προσπαθεί τώρα, με την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος των εμβολίων, να αλλάξει την ατζέντα και να συσκοτίσει τις πολιτικές της ευθύνες στο θέμα αυτό.

-Το εμβόλιο θα αντιμετωπίσει σε βάθος χρόνου το πρόβλημα αλλά δεν πρέπει να μας οδηγεί σε εφησυχασμό, ούτε σε αγνόηση των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης.

-Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στην ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, στην ανάγκη υποστήριξης των νοσηλευτών και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.

-Επίσης, πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι η ιστορία του εμβολιασμού θα διαρκέσει πολύ. Για να επιτευχθεί ανοσία από το εμβόλιο, θα περάσουν μήνες. Και το διάστημα αυτό θα χρειαστεί να νοσηλευτούν συμπολίτες μας.