ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΛΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28-9-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Μείζον πολιτικό ζήτημα η εκχώρηση της ΔΕΗ, αφορά όλη τη κοινωνία

   «Η εκχώρηση της ΔΕΗ αποτελεί για μας μείζον ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί το θέμα αφορά όλη τη κοινωνία. Η ΔΕΗ, είναι η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας και αποτελεί ατμομηχανή για την οικονομική ανάπτυξη. Δεν μπορεί να χάνεται με τέτοιο τρόπο, εν κρυπτώ, ο δημόσιας χαρακτήρας της», τόνισε, μιλώντας στον Action 24, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

   «Η ΔΕΗ δεν παράγει εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό. Και δεν είναι δυνατόν τώρα που ανεβαίνουν η τιμή του ρεύματος και το κόστος ζωής, το δημόσιο να περιορίζεται σε μειοψηφία. Γιατί το 34% των μετοχών είναι μειοψηφία», συμπλήρωσε. «Ετσι, πως θα μπορεί η ΔΕΗ να ασκεί κοινωνικές παρεμβάσεις, να έχει το κοινωνικό τιμολόγιο για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας και να καταπολεμά την ενεργειακή φτώχεια», υπογράμμισε.

       Απαντώντας σε ερώτηση για την συνεχιζόμενη δημοσκοπική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, παρατήρησε ότι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η πλειονότητα πολιτών καταλογίζει πλέον ευθύνες στον πρωθυπουργό για μια σειρά από κυβερνητικές πολιτικές και ενέργειες. Όπως είπε αυτό δεν μεταφράζεται ακόμη σε ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν έχουμε λειτουργία του παλιού δικομματισμού και χρειάζεται κάποιο χρόνο για να μορφοποιηθεί πολιτικά η αντίδραση αυτή. Χρειάζεται επίσης όπως σημείωσε να αποκρυσταλλωθούν και οι πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από το επικείμενο Συνέδριο.