ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                          10-8-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Να ανακληθεί άμεσα η Απόφαση για τους εργαζόμενους καθαριότητας των σχολικών μονάδων, ζητούν 17 βουλευτές

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε ερώτηση με την οποία ζητείται να ανακληθεί άμεσα η υπουργική απόφαση με την οποία ανακατανέμεται και περιορίζεται ο χρόνος απασχόλησης των απασχολουμένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, γεγονός που μειώνει αισθητά και τις αποδοχές τους.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γ. Βαρεμένου, επιχειρείται μία αναδιανομή των μηνιαίων εισοδημάτων των υφιστάμενων σχολικών καθαριστριών και καθαριστών, των 250 έως 600€, και τεμαχίζονται σε μισθούς των 180€ με δίωρη πλέον απασχόληση.

«Πρόκειται για μία κοινωνικά ανάλγητη αναδιανομή της φτώχειας. Η μόνη λύση, ειδικά μάλιστα εν όψει των αυξημένων απαιτήσεων καθαριότητας που απαιτεί η πανδημική συνθήκη, είναι η αύξηση των προσλήψεων εργαζομένων στην καθαριότητα μέσω της αύξησης των διατιθέμενων κονδυλίων. Τα προβλήματα δεν λύνονται με αλχημείες εις βάρος του, ήδη πενιχρού, εισοδήματος των καθαριστριών/στών.», τονίζουν οι βουλευτές.

Ενόψει μάλιστα και των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημικής κρίσης, ερωτούν τον υπουργό Εσωτερικών, αν σκοπεύει να ανακαλέσει άμεσα την επίμαχη απόφαση πριν αρχίσουν να βγαίνουν οι προκηρύξεις, καθώς και εάν  προωθήσει την μοναδική κοινωνικά δίκαιη λύση στο πρόβλημα της αντιμετώπισης των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων, δηλ. στην αύξηση των διατιθέμενων κονδυλίων.

Επισυνάπτεται η ερώτηση