ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     15-6-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Να αποσυρθεί η διάταξη για τις αναβολές δικών που βάλει κατά δικηγόρων και του κράτους δικαίου

   Την τεράστια αντίφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που  ενώ για την καταπολέμηση της  απάτης και της πλαστογραφίας επιβάλει την αυτεπάγγελτη δίωξη, για το επίσης σοβαρό αδίκημα της απιστίας έχει θεσμοθετήσει την κατ΄ έγκληση δίωξη των τραπεζικών στελεχών, επεσήμανε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής: «Είστε ακριβοί στο πίτουρο και φτηνοί στο αλεύρι», τόνισε χαρακτηριστικά.

   Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των αναβολών στα δικαστήρια, σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να συζητήσουμε τρόπους επίλυσης του. «Η ρύθμιση όμως που φέρνει η κυβέρνηση δείχνει μια μονομέρεια, θεωρώντας υπαίτιους των καθυστερήσεων των δικών τους δικηγόρους και τις αναβολές που προφανώς προσχηματικά ζητούν. Βλέπουμε όμως ότι τα πινάκια είναι διογκωμένα και ότι οίκοθεν καθυστερούν οι υποθέσεις. Πρέπει να βρούμε λύσεις στο προκαταρκτικό στάδιο αντί των παρεμβάσεων που προτείνει η κυβέρνηση  οι οποίες περιορίζουν το δικαίωμα επιλογής συνηγόρου και τη δυνατότητα αλυσιτελούς υπεράσπισης του κατηγορουμένου και τελικά βάλλουν κατά του κράτους δικαίου», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

     Τέλος ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ακόμη κοινωφελή εργασία που αποτελεί βασική ποινή του ΠΚ. «Εχετε ευθύνη ως κυβέρνηση να θεσμοθετήσετε επιτέλους αυτή την εναλλακτική έκτιση της ποινής», κατέληξε.

     Δείτε εδώ το βίντεο της παρέμβασης