ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                   5-9-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Να σταματήσει ο εμπαιγμός με το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα 14/2022 και να προχωρήσει άμεσα η παράταση του-Ερώτηση 14 βουλευτών

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε την Ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Χαλκιδικής Κ. Μάλαμα, σχετικά με την ανάγκη συνέχισης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 14/2022.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση που συνυπογράφουν 14 βουλευτές, η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα 14/2022, είναι απολύτως απαραίτητη για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις. Οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος επιτελούν κρίσιμο έργο σε δομές που σήμερα επωμίζονται τεράστια βάρη, όπως είναι οι δασικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες των ΟΤΑ, υπηρεσίες του δημοσίου, υπηρεσίες που σχετίζονται με την διαχείριση του προσφυγικού. Η απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επί του θέματος σε προηγούμενη ερώτηση(υπ. Αριθ. 74949/18.8.2023 ήταν ότι το Υπουργείο “εξετάζει τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις παράτασης του”.
   Εντούτοις, αναφέρουν οι βουλευτές, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στις 31 Αυγούστου δήλωσε ότι η συγκεκριμένη παράταση “δεν υπογράφεται από το Υπουργείο Εσωτερικών κι έχει σταματήσει η διαδικασία”.

Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα είναι αδιανόητο να σταματήσουν να εργάζονται άνθρωποι σε κρίσιμες δομές, όπως οι δασικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες των ΟΤΑ, υπηρεσίες του δημοσίου, υπηρεσίες που σχετίζονται με την διαχείριση του προσφυγικού, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί, αν δοθεί παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα 14/2022.