ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                             23-6-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Να θεσμοθετηθεί ευθύνη και των Τραπεζών για παράνομες πράξεις και ακραίες συμπεριφορές που παρακολουθούν αμέτοχες να διαπράττονται ενώπιον τους

Το ερώτημα της θεσμοθέτησης ευθύνης και για τη Τράπεζας όταν είναι προφανές, ότι ενώπιον της διαπράττεται μια παράνομη πράξη,  έθεσε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, στην παρέμβαση του κατά την συζήτηση επί της Ετήσιας Έκθεσης, έτους 2020, του Συνηγόρου του Καταναλωτή και την ακρόαση  του Συνηγόρου κ. Ελευθέριου Ζαγορίτη.

 «Τουλάχιστον, δε θα έπρεπε να νομοθετηθεί μια ευθύνη της Τράπεζας για αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, όπου διά παραλείψεως παρακολουθεί αμέτοχη να τελείται ένα έγκλημα, το οποίο και άλλες φορές λαμβάνει χώρα, επειδή τα συστήματα ασφαλείας δεν είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ξανθόπουλος  αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη να ενισχυθεί θεσμικά ο ρόλος και το έργο του Συνηγόρου του Καταναλωτή με τα νέα πεδία παρέμβασης που δημιουργούνται, έτσι ώστε να μην αρκείται σε μια απλή διαχειριστική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων επισημαίνει, αλλά να διατυπώνει και προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία, ή τη νομοθετική εξουσία, για τυχόν παρεμβάσεις με στόχο την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Η παρέμβαση εδώ