ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                  20-10-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης αν και πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί, προσπαθεί να μας πείσει ότι ήταν απλά ένα διοικητικό λάθος-Η βαριά εγκληματικότητα αυξήθηκε αλλά εκείνος μας λέει άλλα

«Τα στοιχεία λένε ότι στη βαριά εγκληματικότητα, ληστείες, ανθρωποκτονίες, υπάρχει σαφής αύξηση. Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί επικοινωνιακά να μας πείσει ότι όλα πάνε καλά. Με την ίδια ευκολία που ξαναγκαινίασε τα έργα στο Ελληνικό, με την ίδια ευκολία παρουσιάζει άλλα στοιχεία για την εγκληματικότητα. Ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν πολύ σκοτεινά σημεία σε βάρος της αστυνομίας με τα γεγονότα στο ΑΤ Ομόνοιας. Οταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

   Αυτά επεσήμανε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Κανάλι 1» του Πειραιά. Αναφερόμενος στο θέμα του Κολωνού  και σχολιάζοντας το γεγονός ότι κυκλοφορούν φωτογραφίες και καταθέσεις της δικογραφίας, ενώ κανάλια στήνονται έξω από το σπίτι της 12χρονης, παρατήρησε ότι έχουν γίνει παρανομίες σε μια υπόθεση όπου η βασική παράμετρος είναι η προστασία της ανηλικότητας και ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν. «Ελάχιστα πράγματα έγιναν σωστά. Αλλά με ένα ΕΣΡ αδύναμο και τους καναλάρχες να αισθάνονται παντοδύναμοι, καταλαβαίνετε ότι ο ρυθμιστικός ρόλος της πολιτείας αποδυναμώνεται. Είναι ένα θέμα πολιτικά που αγγίζει τις σχέσεις της κυβέρνησης με το μιντιακό κατεστημένο και οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ειδικά αναφορά στην ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας κατάλληλων υποστηρικτικών δομών για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και οικογένειες.

     Οσον αφορά την αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των πορισμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές χωρίς την παρουσία του κ. Μητσοτάκη ο οποίος θα βρίσκεται στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, είπε ότι αποτελεί εξαιρετικό άλλοθι του πρωθυπουργού, ο οποίος «αν και πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα ήταν ένα διοικητικό λάθος χωρίς άλλες συνέπειες. Συνδυάζεται άριστα με την τακτική υποβάθμισης της προφανούς  πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης ΝΔ η οποία ακολούθησε απαράδεκτη πρακτική και δεν επέτρεψε την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, ουσιαστικά υποβαθμίζοντας την λειτουργία της Επιτροπής», υπογράμμισε.

    Τέλος σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι είναι πάγια η υποβάθμιση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας περιμένουμε να δούμε την δημοσκόπηση των Ελλήνων πολιτών στην κάλπη, Όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά εξάλλου, δείχνουν ότι οι πολίτες επιμεριζουν την κύρια ευθύνη στον κ. Μητσοτάκη και για την ακρίβεια και για την ενεργειακή φτώχεια και για τις υποκλοπές», κατέληξε, τονίζοντας την ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.