Οι ερωτήσεις που απηύ΄θυνα προς τον μάρτυρα Θεοδ.Χατζηπαντελή, προέδρο της Ελεγκτικής Αρχής των δημοσκοπήσεων, κατά την σημερινή καταθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll.

Kατά την εξέτασή του, τον ρώτησα μεταξύ άλλων, για το αν ελέγχθηκε η δημοσκοπική εταιρεία Opinion Poll από την Αρχή, αν θεσμικά θα εξυπηρετούσε τη λειτουργία του πολιτεύματος, μια επιπλέον διαφάνεια για τις δημοσκοπίκες εταιρείες των οποίων ο ιδιοκτήτης έχει και άλλα επιχειρηματικές δραστηριότητες, αν ειδικά για τις πολιτικές δημοσκοπήσεις πρέπει να τεθεί ένα διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο με περισσότερες εγγυήσεις.

Επεσήμανε απίσης στον μάρτυρα ότι στην Εξεταστική Ειτροπή μας απασχολεί ειδικά η Opinion Poll γιατί έχει ιδιοκτητη καποιον που με άλλη επιχειρηματική ιδιότητα κάνει δοευλείιές με το δημόσιο. Στη συγκεκριμενη δημοσκοπηση του 2021, τήρησε τις υποχρεώσεις της, δημοσίευσε τον εντολέα της;

Ο κ. Χατζηπαντελής δεν θυμόταν να έγινε κάποιος έλεγχος της συγκεκριμενης εταιρίας ο οποίος έπρεπε να ζητηθεί από την Αρχη. “Αν πρέπει να υπάρχει κάποια διαδικασία ελέγχου πρέπει να επεκταθεί και στο αν υπάρχει κάποιου είδους παρεμβολή ή μεροληψία. Αν τεθεί θέμα ότι κάποιος πήρε μια δουλειά επειδή έκανε κάτι άλλο, εφόσον ελεγχθεί αποτελεί κόλαφο και αυτό έχει επίπτωση στο μέλλον της δουλειάς του”. είπε.