ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                  20-5-2020

Θ. Ξανθόπουλος: Ομολογία αποτυχίας η προσπάθεια διεύρυνσης των κατηγοριών κατά Παπαγγελόπουλου-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει το δρόμο του, θα εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών

«H προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διευρύνει το κατηγορητήριο κατά του κ. Παπαγγελόπουλου αποτελεί ομολογία αποτυχίας καθώς δεν κατάφερε να  στοιχειοθετήσει τις αρχικές κατηγορίες. Και επιχειρεί την διεύρυνση στηριζόμενη σε αιτιάσεις από αυτούσιες καταθέσεις μαρτύρων στη Προκαταρκτική Επιτροπή, που είναι απόρρητες και όπως καταλαβαίνετε το γεγονός αυτό αποτελεί πολύ σοβαρό θέμα», τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm.

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε επίσης ότι η καταγγελλόμενη  συνάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου στου Μαξίμου με τον κ. Σάμπι Μιωνή, παρουσία του κ. Παππά, έγινε στο πλαίσιο αιτήματος της Ισραηλινής πλευράς για επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού και εξηγήθηκε επαρκώς στη Βουλή από τον κ. Παπαγγελόπουλο. «Αλλωστε προηγήθηκε και άλλη απόπειρα συμβιβασμού, από τον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά αλλά όταν ζητάμε να κληθεί ο κ. Σαμαράς ως μάρτυρας, η κυβερνητική πλειοψηφία το αρνείται», συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής εξέφρασε την αγωνία του για το πώς θα εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση και ο τουρισμός,  υπογραμμίζοντας ότι ένα από τα βασικά θέματα για την αναγκαία ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού είναι κατά πόσο οι Ελληνες πολίτες θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν. «Ακριβώς εκεί βρίσκεται και η ουσία της εμπροσθοβαρούς οικονομικής πολιτικής που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη του εισοδήματος, με επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε τέλος σε σχετικά ερώτηση, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον βηματισμό του, θα συνθέσει τις απόψεις στο εσωτερικό του και θα προχωρήσει. Το μεγάλο στοίχημα είναι άλλωστε να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών της χώρας και θα τα καταφέρει».

Ακούστε την συνέντευξη από το 31’10’’

https://www.mixcloud.com/parapolitika901/%CE%B5%CE%BA%CF%80-%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83-19-05-2020/