ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                           9-2-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Πού ήταν η ΕΛ.ΑΣ. κατά την παράνομη κορωνοσυγκέντρωση του κ. Πρωθυπουργού και πλήθους κυβερνητικών στελεχών σε σπίτι βουλευτού της ΝΔ στην Ικαρία; Ποια πρόστιμα επέβαλε;- Ερώτηση 54 βουλευτών

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το τι έπραξε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την παράνομη κορωνοσυγκέντρωση του κ. Πρωθυπουργού και πλήθους κυβερνητικών στελεχών σε σπίτι βουλευτού της ΝΔ στην Ικαρία και πόσα πρόστιμα επέβαλε.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Γραμματέως της Κ.Ο Ολγας Γεροβασίλη, «όλες οι συναθροίσεις / Δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις ανεξαρτήτως χώρου, ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Α’ 131) έχουν ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ πλήρως, σε όλη την Επικράτεια, ανεξαρτήτως επιπέδου επιτήρησης και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αριθμού συμμετεχόντων».

Ωστόσο ήλθαν στο φως της δημοσιότητας εικόνες και βίντεο του Πρωθυπουργού, στελεχών της Κυβέρνησης αλλά και πολυπληθούς κουστωδίας τους να παραβιάζουν πρόδηλα τα μέτρα κατά της πανδημίας. «Ο Πρωθυπουργός μαζί με Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και δεκάδες άλλα άτομα βρέθηκαν να γευματίζουν στην οικία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Στεφανάδη στον Εύδηλο Ικαρίας…Την συνάθροιση, μάλιστα, διοργάνωσε ο ίδιος ο βουλευτής ΝΔ, κος Στεφανάδης, όπως διευκρίνισε σε δήλωσή του»,  επισημαίνουν οι βουλευτές και προσθέτουν:

«Οι εικόνες που διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατόπιν στα ΜΜΕ, προκάλεσαν όχι μόνο την κατακραυγή της κοινωνίας για την αλαζονική στάση του Πρωθυπουργού, την οργή για την μη εφαρμογή του νόμου αλλά και τη διεθνή χλεύη».

Κατόπιν τούτων ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό, εάν η ΕΛ.ΑΣ εφάρμοσε ισότιμα το νόμο ελέγχοντας την παραπάνω απαγορευμένη και παράνομη κοινωνική εκδήλωση-συνάθροιση, ποιοι συμμετείχαν σε αυτήν, εάν επιβλήθηκαν πρόστιμα και σε ποιους.

Επισυνάπτεται η ερώτηση