ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                              8-1-2020

Πρωτοφανής ταλαιπωρία και εμπαιγμός πολιτών για το επίδομα θέρμανσης-Να παραταθεί η προθεσμία των αιτήσεων που λήγει την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη ταλαιπωρία υποβάλλονται οι πολίτες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ), προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τους Ταχυδρομικούς Κώδικες αρκετών ορεινών περιοχών της χώρας,  ώστε να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Χθες, μετά από επικοινωνία του βουλευτή Δράμας Θεόφιλου Ξανθόπουλου με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, το Υπουργείο Οικονομικών, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με την οποία παρέπεμπε όσους έχουν πρόβλημα με τους Τ.Κ,  στο τηλεφωνικό κέντρο της ΑΑΔΕ προκειμένου να γίνεται άμεσα η διόρθωση.

Ωστόσο από το πρωί σήμερα όσοι πολίτες επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το παραπάνω τηλεφωνικό Κέντρο, απέτυχαν οικτρά. Τις πρωινές ώρες και τουλάχιστον ως τις 11 π.μ, το τηλεφωνικό κέντρο ήταν εκτός λειτουργίας και χρειάστηκε νέα παρέμβαση μας για αποκατασταθεί τελικά η …βλάβη. Ομως και στη συνέχεια, οι πολίτες δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν ποτέ με την ΑΑΔΕ. Όπως μας καταγγέλθηκε από κάτοικο του Δήμου Προσοτσάνης, χρειάστηκε να περιμένει στη γραμμή 1 ώρα και 35 λεπτά χωρίς καμία ανταπόκριση και την δεύτερη φορά 35 λεπτά χωρίς πάλι να υπάρξει επικοινωνία και συνεννόηση με την ΑΑΔΕ.

Προφανώς λόγω των ημερών, απασχολείται λιγότερο προσωπικό στο τηλεφωνικό κέντρο της ΑΑΔΕ με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Το θέμα ωστόσο εδώ, εκτός από τον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία των πολιτών, είναι ότι την Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χορήγηση του επιδόματος.  Και πολλοί κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας αλλά και άλλων περιφερειών της χώρας,  κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επίδομα θέρμανσης, εάν δεν γίνει η διόρθωση στους Ταχυδρομικούς Κώδικες.

Κατόπιν τούτων. καλούμε την κυβέρνηση να επιλύσει άμεσα το σοβαρό αυτό πρόβλημα που προέκυψε, επιδεικνύοντας  τον οφειλόμενο σεβασμό προς τους πολίτες. Ταυτόχρονα είναι πλέον αναγκαίο να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης αφού πολλοί κάτοικοι, καίτοι το δικαιούνται, κινδυνεύουν σοβαρά να μην το λάβουν εξ αιτίας της αποκλειστικής ευθύνης του κρατικού μηχανισμού.