ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                  5-5-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Ψηφοδέλτιο έμπνευσης, αγώνα και νίκης το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στη Δράμα-Δίνει διέξοδο στη κοινωνία στοχεύοντας στην επόμενη μέρα που έχει ανάγκη η χώρα

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Δράμα, το οποίο ο υποψήφιος βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος χαρακτήρισε ψηφοδέλτιο έμπνευσης, αγώνα και νίκης που δίνει διέξοδο στη κοινωνία και επενδύει στην επόμενη μέρα που έχει ανάγκη η χώρα.

“Βρισκόμαστε στις παραμονές μιας κρίσιμης μάχης που δίνουμε στο όνομα και για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Εχουμε μαζί μας πολίτες που η διαδρομή τους διατρέχει όλη την ιστορία της χώρας και της Αριστεράς. Είμαστε περήφανοι που σκεφτόμαστε τα συμφέροντα των πολλών και κυρίως ανιδιοτελώς. Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης με το μιντιακό σύστημα απέναντι, κανείς δεν βρήκε να μας κατηγορήσει ότι καταχραστήκαμε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος. Και τώρα που μιλάμε εξακολουθεί να γίνεται πλιάτσικο στο δημόσιο ρήμα. Και κάθε φορά που λέμε ότι θα δώσουμε στοιχειώδεις αυξήσεις 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, μας λένε που θα τα βρείτε. Οι άνθρωποι που χρωστούν 400 εκ. ευρώ ως κόμμα και δεν μπορούν να φτιάξουν τα του οίκου της, θέλουν να φτιάξουν τα της χώρας”, υπογράμμισε. Και πρόσθεσε:

“Είμαστε περήφανοι για την περίοδο διακυβέρνησης 2015-2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πως ένα κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς μέσα σε εφιαλτικές συνθήκες μπορεί να πάρει μέτρα και να ανοίξει δρόμους προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια εκεί που απέτυχαν διαδοχικές κυβερνήσεις. Αφήσαμε ένα “μαξιλάρι” 37 δις που αποτελεί εγγύηση για τη χώρα και είναι πράξη μεγάλης πατριωτικής ευθύνης, γιατί, εκεί κρίνεται ο πατριωτισμός για την Αριστερά και όχι στους μακεδονομονάχους, τις περικεφαλαίες ή στις ανέξοδες κραυγές. Ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος για 15 χρόνια και γι΄ αυτό έχει η χώρα τέτοια αντιμετώπιση από τις αγορές. Παραδώσαμε οικονομία με 11 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπττυξης, καταργήσαμε τον εξευτελιστικό υποκατώτατο μισθό, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις”.

“Κάντε τις συγκρίσεις. Σήμερα η κοινωνία στενάζει. Ψάχνει διέξοδο. Και διέξοδος είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στη Δράμα και σε όλη τη χώρα. Δέστε το ψηφοδέλτιο μας στο Επικρατείας και συγκρίνετε το με αυτό της ΝΔ. Εδώ στη Δράμα, το ψηφοδέλτιο μας συγκροτείται με ανθρώπους της καθημερινότητας, έντιμους, με σοβαρό ποσοστό γυναικών, με πολίτες που όλοι δίνουμε δείγμα γραφής στη κοινωνία και τη Βουλή, που όλοι παλεύουμε για μια καλύτερη κοινωνία. Αυτό είναι ένα ψηφοδέλτιο έμπνευσης. Ένα ψηφοδέλτιο αγώνα και νίκης. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για μείωση τιμών, αύξηση μισθών, ρύθμιση χρεών και ένα κράτος δικαίου”, τόνισε.

“Μια χώρα στην οποία ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει μέλλον. Το κράτος δικαίου δεν είναι ζήτημα πολυτελείας, είναι ταυτοτικό ζήτημα για το κράτος δικαίου και την Ευρώπη. Σε όποια άλλη χώρα της Ευρώπης ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε μέλη του κυβέρνησης και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα είχε παραιτηθεί σε 12 ώρες. Εδώ συνεχίζει να είναι πρωθυπουργός και να διεκδικεί τη ψήφο του ελληνικού λαού”, επεσήμανε ο κ. Ξανθόπουλος. Και κατέληξε:

“Πάρτε το ψηφοδέλτιο στα χέρια σας. Μιλήστε περήφανα στους πολίτες. Εχουμε το αξιακό μας φορτίο, τις ιδέες μας, το ήθος των στελεχών μας, την πίστη ότι μας αξίζει μια καλύτερη χώρα, ότι μπορούμε να πετύχουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Είναι το ψηφοδέλτιο της Ελλάδας της επόμενης περιόδου. Με τη νίκη”.

Το βίντεο με την ομιλία εδώ