ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                  28-2-2023

Θ. Ξανθόπουλος σε Alpha 989 και Α’ Πρόγραμμα: Η ατζέντα του Π. Πολάκη αντίθετη με το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η κοινωνία περιμένει από μας λύσεις-Υπάρχει πολιτικό θέμα με την κ. Σ. Νικολάου μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ

    Η τακτική Πολάκη αποτελεί προσωπική στρατηγική που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις αποφασισμένες συλλογικά και εκφρασμένες από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών,  τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στα ραδιόφωνα του Αlpha και του Α΄ Προγράμματος της ΕΡΑ. Παρέπεμψε επίσης στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με τον Τομεάρχη Διαφάνειας Γ. Ραγκούση,  όπου γίνεται αναφορά στην επιλεκτική λειτουργία της δικαιοσύνης και επισημαίνεται ότι ουσιαστικά ο κ. Πολάκης χαράσσει προσωπική στρατηγική, κάτι απολύτως ανεπίτρεπτο για κόμμα Αριστεράς ειδικά. «Η προσωποπαγής ατζέντα του Π. Πολάκη αντιστρατεύεται το πολιτικό σχέδιο του Τσίπρα. Η κοινωνία περιμένει από μας λύσεις και όχι εσωτερικές σκιαμαχίες», υπογράμμισε.

    Όπως σημείωσε μετά την υπόθεση με τα ψηφοδέλτια στα Χανιά, ήρθε η νέα ανάρτησή του Π. Πολάκη, την επομένη της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο Πρώτο Θέμα, όπου ανέλυσε πως θα χειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την δεύτερη φορά. «Με θεσμικό τρόπο, αξιοκρατία, λιγότερους μετακλητούς, ενίσχυση του κράτους Και ο Π. Πολάκης με την ανάρτηση του κινείται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση και διαμορφώνει προσωπική στρατηγική», τόνισε.

    Ό βουλευτής επεσήμανε ότι δεν τίθεται θέμα προσωπικών επιθέσεων αλλά πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ με βάση πολιτικές επιλογές και ιδεολογικές αναφορές.  «Γι αυτό το λόγο έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία, επειδή ο Π. Πολάκης ακολουθεί προσωπικές πολιτικές. Το γεγονός ότι συνεδριάζει σε διευρυμένη σύνθεση το Εκτελεστικό Γραφείο για την παραπομπή, σημαίνει ότι υπάρχει προβληματισμός. Θα γίνει ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων. Θα προσερχόμουν με διάθεση να ακούσω και να συνδιαμορφώσω την δική μου απόφαση. Πρέπει να κλείσει το θέμα με καταστατικές διαδικασίες και να βγεί  ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος και δυνατός, γιατί ο αντίπαλος είναι απέναντι. Θα είναι καταστροφική για μας μια ενδεχόμενη εσωστρέφεια. Ο κόσμος περιμένει από εμάς λύσεις και προτάσεις για τα προβλήματα του. Χρειάζεται καταλλαγή για να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και το τραύμα στο κράτος δικαίου», συμπλήρωσε .

    Οσον αφορά την υπόθεση της κ. Σ. Νικολάου παρατήρησε ότι υπάρχει πολιτικό θέμα από  τη στιγμή που υπάρχει πόρισμα ΣΔΟΕ που της καταλογίζει ζημιά 2 εκ. ευρώ από απευθείας αναθέσεις. «Κρατικός λειτουργός που εμπλέκεται σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος με πόρισμα δημόσιας υπηρεσίας, είναι θέμα», υπογράμμισε

   Αναφερόμενος τέλος στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Ν. Παππά, είπε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται. «Ο κ. Παππ;aς παραπέμφθηκε ως υπουργός που καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος, αλλά έφερε στα δημόσια ταμεία εκατοντάδες εκ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες. Θα δούμε το σκεπτικό όταν καθαρογραφεί. Ο κ. Παππάς έχει πει ότι  θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», κατέληξε.