ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                        28-7-2022

Θ. Ξανθόπουλος στα Παραπολιτικά fm: Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την παρακρατική παρακολούθηση τηλεφώνων ελλήνων πολιτών-Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν-Τι φοβάται άραγε η ΝΔ;

   «Εχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα θεσμικής τάξης όταν το τηλέφωνο του επικεφαλής του τρίτου κόμματος παρακολουθείται. Και όταν προ ελαχίστων μηνών συνάδελφος σας δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι το τηλέφωνό του παρακολουθούνταν από το ίδιο παράνομο λογισμικό, είναι τουλάχιστον υποκριτικό η κυβέρνηση να κατηγορεί την αντιπολίτευση. Που βλέπει ο κ. Τσιάρας την τοξικότητα; Τι δυσανεξία στην κριτική είναι αυτή; Είναι θέμα μείζονος πολιτικής σημασίας και τολμούν αυτοί που έχουν την πολιτική ευθύνη ως κυβέρνηση να μέμφονται τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέτει τα πολιτικά ζητήματα; Νομίζω ότι είναι ενδεικτικό του πόσο στριμωγμένοι είναι».

    Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm, για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες παρακρατικών υποκλοπών σε βάρος Ελλήνων πολιτών.  

    «Σήμερα που το τέρας εξελίχτηκε και παρακολουθείται το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χρειάζεται ομόθυμη στράτευση για να αποκόψουμε το παρακράτος και να προστατέψουμε τα  ατομικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών από τις παρεμβάσεις παραθεσμικών και παρακρατικών κύκλων», πρόσθεσε.

     «Δεν είναι αυτονόητο ότι κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν; Εξοργίζομαι με τη λογική φασκελοκουκούλωστα που διακατέχει τη ΝΔ. Είναι το δεύτερο περιστατικό μετά τον συνάδελφό σας. Θα είμαστε αφελείς αν μιλήσουμε για τυχαίο περιστατικό. Την προηγούμενη αφορά η κυβέρνηση πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Το ότι μπορεί να προμηθεύτηκε κάποιος αυτό το λογισμικό και να λειτουργεί σε βάρος πολιτών της ελληνικής δημοκρατίας για δικούς του λόγους είναι θέμα για το οποίο έχει πρωτίστως ευθύνη η κυβέρνηση. Εάν προχωρήσει η έρευνα θα βγουν όλα στα φως. Δεν καταλαβαίνω τι φοβάται η ΝΔ. Εάν δεν έχουν σχέση γιατί ανησυχούν και μιλούν για τοξικότητα και ένταση;», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

     Και κατέληξε: «Είναι πολύ μεγάλης βαρύτητας το γεγονός ότι παρακολουθείται ο αρχηγός κόμματος. Βάλλει κατά του πυρήνα του κράτους δικαίου. Η ΝΔ θέλει να το φέρει στα μέτρα της τοξικής αντιπολίτευσης για να συσκοτίσει το πρόβλημα. Το κράτος δικαίου όμως, για να λειτουργήσει χρειάζεται την συνεπικουρία όλων μας».