ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                   4-12-2022

Θ. Ξανθόπουλος στη ΓΣ της Ένωσης Εισαγγελέων: Ζήτημα δημοκρατίας η ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών

    Την ανάγκη να συμβάλλουν οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί στην ταχεία διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών που αποτελεί μείζον ζήτημα Δημοκρατίας, επεσήμανε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ΄. Τσίπρα στην 37η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.    

   Ό κ. Ξανθόπουλος τόνισε στον χαιρετισμό του: Αποδέχομαι ότι ο χώρος της Γ.Σ. δεν είναι ο χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης. Υπάρχει η Βουλή, η δημόσια σφαίρα, τα ΜΜΕ. Σήμερα, μείζονα ζητήματα, που έχουν σχέση και με τις δύο άνω κατευθύνσεις είναι παρόντα, ζέοντα & απαιτούν λύσεις. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με το θέμα των υποκλοπών αλλά και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ, που αυτές τις μέρες συζητείται στην Εθνική Αντιπροσωπεία, θέτουν όλους μας προ των ευθυνών μας. Τα ζητήματα Δημοκρατίας που αναφύονται, η ανάγκη ταχείας διαλεύκανσης της υπόθεσης ξεπερνούν το στενό πλαίσιο ενός χαιρετισμού αλλά είναι παρόντα και σ’ αυτήν την αίθουσα. Θέλω να πιστεύω ότι οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί θα συμβάλλουν με την επιστημονική τους γνώση, την ελευθεροφροσύνη τους, την ανεξάρτητη κρίση τους και την αίσθηση δικαίου στην αναζήτηση της αλήθειας και θα δώσουν τις δέουσες απαντήσεις στα σημαντικά ζητήματα της εποχής μας.

αποκατάσταση μισθολογικών, φορολογικών αδικιών».

     Ο κ. Ξανθόπουλος επανέλαβε τους βασικούς άξονες του προγράμματος  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «Δικαιοσύνη Παντού», υπενθυμίζοντας τις προτεραιότητες στο τομέα της Δικαιοσύνης: Ενίσχυση στελέχωσης, κτιριακών υποδομών, επέκταση «Ηλεκτρονικής Δικ/νης». διακοπή ομφάλιου λώρου μεταξύ δικαστικής & εκτελεστικής εξουσίας, νέος προσανατολισμός στη Σχολή Δικαστών, τέλος στην κακή νομοθέτηση, νομοθετική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία», νομική κατοχύρωση του γάμου για όλα τα πρόσωπα, κατάργηση όλων των ποινικών ασυλιών, που έχουν προβλεφθεί τα τελευταία χρόνια με πρώτη αυτή των τραπεζικών στελεχών.

     «Είναι προφανής η στόχευση. Αφορά αφ’ ενός μεν στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης, σε σας δηλ. που είστε η ψυχή της, στις συνθήκες που ζείτε, αμείβεσθε και εργάζεσθε αλλά απευθύνεται και στο σύνολο της Κοινωνίας, η οποία απαιτεί Δικαιοσύνη παντού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επισυνάπτεται ο χαιρετισμός