ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                            5-5-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ελευθερία του τύπου και την λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα-Εχουμε εισέλθει σε εποχή, μονομέρειας, αποκλεισμών και φίμωσης

“Οι εκθέσεις της Κομισιόν για το κράτος δικαίου, αντιμετωπίζουν όλους τους προβληματικούς τομείς που κι εμείς έχουμε αναδείξει σχετικά με την ελευθερία τύπου και την λειτουργία των ΜΜΕ στη χώρα μας, με την κρατική χρηματοδότηση, την διαφάνεια και την ασφάλεια των δημοσιογράφων να αποτελούν τα σημεία αιχμής», τόνισε μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την συζήτηση της απολογιστικής έκθεσης του ΕΣΡ, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στο πρόεδρο του ΕΣΡ: «Έχουμε εισέλθει σε εποχή μονομέρειας, αποκλεισμών και φίμωσης. Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσετε το πανθομολογούμενο πρόβλημα;».

Ο κ. Ξανθόπουλος, στην παρέμβασή του, σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων:

–   Απαιτείται ποιοτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ως αντίβαρο στα παντοειδούς φύσεως τηλεοπτικά σκουπίδια. Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι όαση και σημείο καταφυγής όταν η αισθητική, ιδεολογική και πολιτική μονομέρεια έχει επικαθήσει πάνω από τη κοινωνία.

–   Το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές επαναφέρουν διαρκώς το θέμα του Ν. Παππά, δείχνει την αμηχανία τους και την προσπάθεια τους να μεταθέσουν την ουσία της συζήτησης. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεν έχει αποφανθεί ακόμη ενώ ο νόμος Παππά και οι τηλεοπτικές άδειες εξακολουθούν να ισχύουν.

    Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση εδώ