ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                              27-11-2023

Θ. Ξανθόπουλος στην ΕΡΤ: Οικοδομούμε ήδη το νέο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιστοιχηθούμε με τη κοινωνία-Πολλά από τους πολλούς και λίγα από τους λίγους, ο προϋπολογισμός

“Νομίζω ότι έχει μπει ένα τέλος σε αυτά που αφορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης.’Εχουμε κλείσει αυτή την υπόθεση και από χτες μπορούμε να ξεκινήσουμε να οικοδομούμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιστοιχηθούμε με την κοινωνία”. Αυτά τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή Prime.

   “Θεωρούσα και θεωρώ ότι μπορούσε να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης. Οσοι αποχώρησαν, δεν εξάντλησαν τις δυνατότητες που είχαν ώστε να δημιουργήσουν μια τάση ενίσχυσης της ενότητας. Εμείς διαφωνήσαμε αλλά δεν κουβεντιάσαμε που διαφωνούμε κι αν μπορούμε να βρούμε πεδίο σύγκλισης.”, συμπλήρωσε.

“Κατά την άποψη μου η Εφη Αχτσιόγλου ήταν η καλύτερη περίπτωση από όλους τους υποψηφίους, οι πολίτες όμως έδωσαν εμφατικά τη νίκη στον Στ. Κασσελάκη αλλά κι ένα σημαντικό ποσοστό στην Εφη Αχτσιόγλου. Το μήνυμα των εκλογών ήταν διττό. Πρώτον οι 150.000 άνθρωποι που ήρθαν και ψήφισαν έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ το φιλί της ζωής και μια δεύτερη ευκαιρία. Δεύτερον η ετυμηγορία είπε, ότι ο Στ. Κασσελάκης είναι αναντίρρητα ο πρόεδρος που εξελέγη με διαδικασία που συμφωνήσαμε όλοι, αλλά υπάρχει και μια σοβαρή μειοψηφία και επομένως πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος, σύγκλιση, συναίνεση συνεννόηση”, σημείωσε.

    “Πολλά από τους πολλούς και λίγα από τους λίγους”, είπε αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση και πρόσθεσε: “Δίνονται κάποιες αυξήσεις, όμως έχουμε έναν διψήφιο πληθωρισμό απληστίας στα τρόφιμα. Αυτό το ποσοστό του πληθωρισμού στα τρόφιμα, το 10,2% ενώ σε πολλούς φαίνεται λογιστικό ενδεχομένως μέγεθος, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών σημαίνει όχι απλά μείωση της αγοραστικής τους δύναμης αλλά πτώση της ποιότητας ζωής τους”.

  Απαντώντας σε ερωτήσεις για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: “H κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα είναι αγκάθι στη συνείδηση του έθνους. Η υπόθεση θα πάρει πολύ χρόνο. Να είμαστε προετοιμασμένοι για μια εκστρατεία μακράς πνοής που προϋποθέτει συναίνεση. Τα έργα αυτά ανήκουν στον Παρθενώνα. Αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του. Είναι καθήκον μας να τον αποκαταστήσουμε”.

https://www.ertflix.gr/vod/vod.322751-prime-264

Aπό 16.10’, 25.28’, 32.25’