ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                          26-10-2022

Θ. Ξανθόπουλος στην ΕΡΤ: Σε προϊούσα φθορά η κυβέρνηση- Στελέχη της εκμεταλλεύονται τις διασυνδέσεις τους με τον κρατικό μηχανισμό για να κάνουν δουλειές- Το θέμα Πάτση θα έχει συνέχεια-Ελέγχεται ο κ. Πιερρακάκης

   «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε προϊούσα φθορά. Είχαμε τις υποκλοπές, μετά την υπόθεση Μαραβέγια και χθες τον κ. Πάτση, ο οποίος δεν έχει δηλώσει εταιρείες στο πόθεν έσχες, έχει ασυμβίβαστο με εταιρείες του εξωτερικού και απευθείας αναθέσεις 1. εκ. ευρώ για δικηγορικές αμοιβές από τα ΕΛΤΑ. Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού αλλά είναι υπηρεσιακός παράγοντας. Εδώ ελέγχεται και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης , ο κ. Πιερρακάκης», τόνισε, ο βουλευτής Δράμας, Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ1.

    «Βλέπουμε μια δραστηριότητα βουλευτών της ΝΔ που δεν συνάδει με την κοινοβουλευτική δράση. Δεν ισχύει το ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι θα έχει συνέχεια το θέμα. Θα επιληφθεί η επιτροπή του πόθεν έσχες. Στις επιχειρηματικές δραστηριότητες κανείς δεν μπορεί να πει δεν ήξερα. Σε μια ΝΔ που κάνει δουλειές με τον δημόσιο τομέα, ο κ. Πάτσης είναι αυτός που «συνελήφθη». Η κυβέρνηση έχει κάνει ως τώρα 7.5 δις ευρώ  απευθείας αναθέσεις», συμπλήρωσε.

     “Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι σε απελπισία γιατί σωρεύει τέτοιου είδους σκάνδαλα τα οποία πλήττουν το αφήγημα των ικανών και αρίστων που θα σώσουν τη χώρα. Οι άνθρωποι αυτοί εκμεταλλεύονται τις διασυνδέσεις τους με τον κρατικό μηχανισμό για να κάνουν δουλειές και να κονομάνε», υπογράμμισε.

       Ο κ. Ξανθόπουλος ρωτήθηκε τέλος για τους πλειστηριασμούς από funds και επανέλαβε ότι πρέπει να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των οφειλετών, ιδίως των αδύναμων, καθώς ο νέος  πτωχευτικός κώδικας που επεκτάθηκε και σε φυσικά πρόσωπα, την άφησε τελείως απροστάτευτη.