ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                     15-2-2024

Θ. Ξανθόπουλος στην ΕΡΤ: Σοβαρό πολιτικό ζήτημα η άρνηση υπουργών και βουλευτών της ΝΔ να ψηφίσουν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και η προτροπή του πρωθυπουργού σε αποχή- Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεφύγει από το σκάνδαλο των υποκλοπών-Κοινωνική ανάγκη ο κοινός βηματισμός του προοδευτικού χώρου

“Πολύ σοβαρά θεσμικά και πολιτικά ζητήματα”, χαρακτήρισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θ. Ξανθόπουλος  τόσο την άρνηση υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και βουλευτών της ΝΔ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όσο και  την προτροπή του πρωθυπουργού σε αποχή

 ”Η κυβέρνηση τροποποιεί το οικογενειακό δίκαιο και δεν το εισηγείται το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Μπούγας λέει ότι θα το καταψηφίσει.  Ο υπουργός Επικρατείας κ. Βορίδης το χαρακτήρισε αντισυνταγματικό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προτρέπει τους βουλευτές του να απέχουν. Είναι πολύ σοβαρά θεσμικά και πολιτικά ζητήματα αυτά. Εδώ ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκεράσει χωρίς συνέπειες τις δύο ψυχές της ΝΔ”, τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Ανάλυσε το” της ΕRTnews.

“Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Πολάκης, Δεν μπορώ να εικάσω. Θεωρώ οτι με το μήνυμα του ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε όσους δεν υπερψηφίσουν, ο κ. Κασσελάκης δίνει το μήνυμα  ότι σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, θεωρεί ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να στηρίξουμε”, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ψήφισμα -καταπέλτη του Ευρωκοινοβουλίου και εστιάζοντας στο σκάνδαλο των υποκλοπών, υπογράμμισε με νόημα: “Οι υποκλοπές δεν είναι ούτε σχόλιο, ούτε καταγγελία, ούτε ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Υπάρχει το πόρισμα της κατά το Σύνταγμα αρμόδιας αρχής , της ΑΔΑΕ, ότι το πρωθυπουργικό γραφείο παρακολουθούσε συγκεκριμένους ανθρώπους, υπουργούς, στρατιωτικού, δημοσιογράφους. Επίσης όσοι άσκησαν τα κατά το Σύνταγμα δικαιώματα  τους, υφίστανται μια ανοίκεια επίθεση από τον πρωθυπουργό, όταν λέει στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ.  Ράμμο ότι έχει προσωπική ατζέντα. Αυτό είναι κόλαφος. Από αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να ξεφύγει”.

      Όσον αφορά την πρωτοβουλία για διάλογο μεταξύ των κομμάτων του προοδευτικού χώρου, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε  “Φαίνεται ότι υπάρχει κοινωνική ανάγκη. Κατ΄ αρχάς δεν ισορροπεί έτσι το πολιτικό σύστημα. Εχει χτίσει κυριαρχική ηγεμονία ο κ. Μητσοτάκη και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται επίσης ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί και η πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου, .Θα δειξει αν βρούμε κοινό βηματισμό. Αυτό που έγινε στον Δήμο της Αθήνας, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Είναι ένα δίδαγμα που δεν θα αφήσουμε στα αζήτητα”.

https://www.ertflix.gr/vod/vod.349679-analuse-to-119

Από 10.00΄’, 33,45, 42,28’’