ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                30-11-22

Θ. Ξανθόπουλος στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Eurojust στο Ευρωκοινοβούλιο: «Ποια μέτρα θα πάρετε για την αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος των παράνομων παρακολουθήσεων που προσβάλλει κατάφωρα το κράτος δικαίου;»

   «Ενα από το φλέγοντα θέματα στη χώρα μου αλλά και σε άλλα κράτη και την ίδια την Ένωση είναι οι κάθε λογής παράνομες και καταχρηστικές παρακολουθήσεις με επικίνδυνα λογισμικά. Επειδή γνωρίζω την ευαισθησία σας, ερωτώ τι σκοπεύετε να κάνετε και τι πρωτοβουλίες θα πάρετε για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που προσβάλει κατάφωρα το κράτος δικαίου;».

     Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, στην παρέμβασή του κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ατομικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συζητήθηκε η ετήσια έκθεση της Eurojust, 20 χρόνια μετά την δημιουργία της, με στόχο την δικαστική συνεργασία των κρατών μελών στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

   Όπως σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος, η αναγκαιότητα της δικαστικής συνδρομής εντείνεται διαρκώς σε ένα κόσμο παγκοσμιοποιημένο όπου το διασυνοριακό έγκλημα γιγαντώνεται και αναπτύσσεται σε νέα πεδία, όπως αυτά κατά των προσωπικών δεδομένων, της ιδιωτικότητας και της κυβερνοασφάλειας. «Ειδικά στα θέματα κυβερνοασφάλειας και εγκλημάτων με ηλεκτρονικά μέσα, η σημασία της Eurojust είναι αυταπόδεικτη”, υπογράμμισε.

Tο βίντεο εδώ