ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                            25-2-2024

Θ. Ξανθόπουλος: Εναν ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό τον έχει ανάγκη και η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα-Είμαστε οργανωμένο κόμμα, θα βρούμε λύση-Ο ρόλος του Συνεδρίου είναι κυριαρχικός θα δούμε αν πάμε σε εκλογές

Την πεποίθησή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα μπορέσει να βρει λύση ως οργανωμένο κόμμα γιατί όπως είπε, έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ισχυρό τον έχει ανάγκη και η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βουλευτής Δράμας, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Πολιτική αντιπαράθεση” του Action 24.

“H περιπέτεια που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με την διπλή ήττα του περασμένου καλοκαιριού, συνεχ;iστηκε με την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα, την αποχώρηση των βουλευτών της Νέας Αριστεράς και τώρα με την αμφισβήτηση, όπως ο ίδιος το έθεσε, του προέδρου. Αρα είναι πολτικά τα προβλήματα όχι συγκυριακά”, τόνισε και συμπλήρωσε: “Ο ρολος του Συνεδρίου είναι κυριαρχικός και θα αποφασίασει αν πάμε σε εκλογές”.

Οπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία μας έβαλαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. “Η χώρα πτώχευσε εξ αιτίας των πολιτικών των δύο συγκεκριμένων κομμάτων.. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε παρά τα σενάρια αριστερής παρένθεσης, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, δημιούργησε απόθεσμα, αύξησε τον κατώτατο μισθό, ρύθμισε με οδικό χάρτη το χρέος, επανέφερε συλλογικές συμβάσεις. Δεν μπόρεσε όμως να αντιστοιχηθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας να γίνει ένα μεγάλο ανοικτό κόμμα.”, ανέφερε.

    Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ που φέρνει η κυβέρνηση, υπογράμμισε δεν έχει θάρρος να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος που τα απαγορεύει και δια της τεθλασμένης επχιειρεί να παραβιάσει το Σύνταγμα.

Από 3.30’, 16.00,  24.30’