ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                               12-6-2021

Θ. Ξανθόπουλος: H συνεχής διόγκωση των χρεών των πολιτικών κομμάτων υπονομεύει τη δημοκρατία

«Tα τελευταία χρόνια η ΝΔ αυξάνει το χρέος της στις τράπεζες 30 εκ. ευρώ  κατ΄ έτος και αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πολιτικό πρόβλημα», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Brainstorming του Αction 24, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Οσον αφορά τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για τόκους σημείωσε με νόημα: «Οι τόκοι δεν αυξάνουν μόνοι τους, αλλά γιατί δεν εξυπηρετείται το βασικό κεφάλαιο του δανείου».

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε τα δάνεια των κομμάτων να εξυπηρετούνται με το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης και το 75% της κρατικής επιχορήγησης, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι «την δημοκρατία υπονομεύει ένα χρέος πολιτικού κόμματος που διαρκώς διογκώνεται και όχι μια διευθέτησή του, ιδίως σε μια εποχή όπου ο κόσμος κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του».

Αναφερόμενος στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, υπογράμμισε ότι ο εργοδότης ως το ισχυρό μέρος, θα επιβάλει στο εργαζόμενο επιπλέον ώρες εργασίας, τι οποίες εκείνος, ως το αδύναμο μέρος δεν θα μπορεί να αρνηθεί, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτό στο εισόδημά του. Παρατήρησε επίσης ότι εκτός από την μείωση της αποζημίωσης των υπερωριών, το νομοσχέδιο τη κυβέρνησης, καταργεί ουσιαστικά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταστρατηγεί το δικαίωμα τη απεργίας. 

Η συνέντευξη στο

Από 1.07 46”,  1.14.56’.  1.22; 30’’