ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                  19-11-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να μην ενισχύει το ΕΣΥ, δεν παίρνει μέτρα για σχολεία, μέσα μεταφοράς

    «Βιώνουμε επανάληψη του περσινού Νοεμβρίου. Το πρόβλημα είναι τι κάνει η κυβέρνηση. Οι βασικές επιλογές της έχουν εξαντληθεί. Το ΕΣΥ δεν έχει ενισχυθεί. Ο εμβολιασμός έχει χτυπήσει ταβάνι», επεσήμανε μεταξύ άλλων, μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας, στο Action 24 και την εκπομπή Briefing, ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλο Ξανθόπουλος.

   «Εμείς ζητήσαμε πολιτική συνεννόηση. Ο κ. Βορίδης μας λέει όμως πως  ότι και να πουν οι επιστήμονες, η κυβέρνηση δεν θα κλείσει την αγορά. Αρα, είναι πολιτική επιλογή ο συγκεκριμένος χειρισμός του θέματος. Η κυβέρνηση ήταν αυτή που απαξίωσε τους επιστήμονες στη δημόσια σφαίρα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

    «Ζητάμε μαζικά συνταγογραφούμενα τεστ. Να αραιώσουν οι μαθητές στις σχολικές τάξεις και οι επιβάτες  στα Μέσα Μεταφοράς. Δεν ακουγόμαστε όμως από τη κυβέρνηση. Ζητάμε επίσης  να ενισχυθεί το ΕΣΥ που είναι το κορυφαίο ζήτημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντί αυτού, βλέπουμε το ΕΣΥ να αποδυναμώνεται αφού προβλέπονται  900 εκ. λιγότερα στο προϋπολογισμό ενώ παράλληλα η κυβέρνηση επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των θυμάτων, αυξάνοντας την επιφύλαξη των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά.

     Ο κ. Ξανθόπουλος χαρακτήρισε στρατηγικό λάθος την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών που δεν μπορούν να ενταχθούν οργανικά στα νοσοκομεία, τα οποία πρέπει να ενισχυθούν με επίταξη μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων.  Οσον αφορά τις ΜΕΘ, σημείωσε πως δεν υποστηρίζονται με ανάλογο ιατρικό προσωπικό.

     Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έσωσε το ΕΣΥ από την κατάρρευση, στην οποία το είχαν καταδικάσει οι αλόγιστες μνημονιακές πολιτικές. «Αν δεν είχαμε ανατάξει το ΕΣΥ, δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Κατά το κ. Σκέρτσο βέβαια δεν χρειάζεται ένα πολυτελές ΕΣΥ. Η ΝΔ θεωρεί κόστος την υγεία, για αυτήν ο ιδιωτικός τομέας προηγείται με αποτέλεσμα να μην έχει το ΕΣΥ την στήριξη που απαιτείται», είπε.

      Αναφερόμενος τέλος στην ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης, είπε πως  καταλύτης θα  είναι η λαϊκή ψήφος. «Εάν καταδείξει ως ρεαλιστική προοπτική την δημοκρατική διακυβέρνηση, τότε  όλοι θα κριθούν.. Όταν ο λαός μιλήσει είναι δύσκολο για τις προοδευτικές δυνάμεις να μην αντιληφθούν το βάρος της ιστορικής τους ευθύνης και να αρνηθούν μια κυβέρνηση συνεργασίας», κατέληξε.

     Δείτε στο βίντεο από  55΄.20,  1.09΄.45΄΄, 1.21΄.19’’