ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                3-9-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο Action24: Οι υποκλοπές με έδρα στο Μέγαρο Μαξίμου αποκάλυψαν τη φύση του καθεστώτος Μητσοτάκη

    «Η υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του Ν. Ανδρουλάκη αποκάλυψε την φύση του καθεστώτος Μητσοτάκη και κατεδάφισε τις γέφυρες, που μεθοδικά έχτιζαν όλη την περίοδο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αλλά και παράγοντες της οικονομικής ολιγαρχίας”, τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Action 24, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

    “Μετά τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο τους αμέσως επόμενους μήνες, οπότε και θα γίνουν εκλογές, να υπάρξει στήριξη προς τη ΝΔ. Γι’ αυτό βλέπετε και τις συνεχείς απόπειρες απαξίωσης τόσο της πρωτοβουλίας για την σύσταση εξεταστικής όσο και του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ως πολιτικού χώρου, ακριβώς γιατί διαπιστώνει η ΝΔ ότι απώλεσε τον χαρακτήρα του προνομιακού συμμάχου…Είναι όμως στο χέρι μας να επανασυστήσουμε την προοδευτική πλειοψηφία. Καθοριστικό στοιχείο της οποίας βέβαια είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στις ερχόμενες εκλογές, έστω και με μια ψήφο, όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό θα σημαίνει σαφή εντολή του ελληνικού λαού για προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», συμπληρώνει.

     Χαρακτηρίζει δείγμα πανικού και ομολογία ήττας τα σενάρια που διακινούν στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου και υπογραμμίζει ότι «η δύσκολη περίοδος του χειμώνα αλλά και το ζήτημα των υποκλοπών, χάρις στο οποίο το προσωπείο του Κεντρώου, Φιλελεύθερου, Μεταρρυθμιστή Πρωθυπουργού κατέρρευσε οριστικά, θα αλλάζουν τους συσχετισμούς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και θα αναδεικνύουν ως κυρίαρχο το αίτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης, ώστε να πάρει ανάσες η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και η Χώρα να μπει συνολικά σε μια νέα πορεία».

    Επισημαίνει τέλος, το σκάνδαλο των υποκλοπών εδράζεται στον πυρήνα του επιτελικού Κράτους, στο Μέγαρο Μαξίμου δηλ. και το χρεώνεται εξ ολοκλήρου ο Πρωθυπουργός. «Νομίζω ότι έχουμε δει «την κορυφή του παγόβουνου» και ότι η διαδικασία που δρομολογήθηκε πιθανόν να αποκαλύψει και άλλες παρακολουθήσεις. Εν τέλει πάντως, είναι ένα κορυφαίο ζήτημα απ’ το οποίο η Κυβέρνηση δεν μπορεί να «διαφύγει» και θα την ακολουθεί εσαεί. Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και έχει τους θεσμικούς τρόπους να αντιδράσει στην διολίσθηση σε αυταρχικές μεθόδους διακυβέρνησης».

     Επισυνάπτεται η συνέντευξη