ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                   22-12-2021

Θ. Ξανθόπουλος στο Action24: Τραγικά τα δεδομένα της πανδημίας, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την κυβέρνηση-Χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να στηρίξουμε την κοινωνία

«Τα δεδομένα της πανδημίας είναι πλέον τραγικά και οι προοπτικές με την παραλλαγή ¨Ομικρον», είναι δυσμενέστατες. Έχουμε πάνω από 20.000 θανάτους. Εχουμε κι ένα πρωθυπουργό που είπε ψέματα στη Βουλή για την μελέτη Τσιόρδα-Λύτρα. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την κυβέρνηση. Γι αυτό ζητήσαμε εκλογές», τόνισε, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Δραμας, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Briefing του Acrion 24.

   O κ. Ξανθόπουλος επέρριψε στη κυβέρνηση ευθύνες για την έλλειψη μαζικών συνταγογραφούμενων τεστ και ιχνηλάτησης της πανδημίας, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα μεταφοράς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία όπου απαιτείται να αρρωστήσει το 50% συν ένας για να κλείσει μια σχολική τάξη. Εγκάλεσε επίσης την κυβέρνηση για  μυωπική τακτική και  παλινωδίες στο κρίσιμο θέμα του εμβολιασμού..

     Μιλώντας για την ακρίβεια  που όπως είπε, έχει εξωγενή προέλευση αλλά ενδογενή χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι η κυβέρνηση, δέσμια της νεοφιλελεύθερης  αντίληψης ότι όλα θα τα ρυθμίσει η αγορά δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά καθώς την θεωρεί περιστασιακή. Αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και ιδιωτικοποιεί την ΔΕΗ. Ο μισθός δεν επαρκεί και αντί να τον ανεβάσει, όπως εμείς προτείνουμε στα 800 ευρώ, δίνει στους εργαζόμενους αύξηση 2 ευρώ. Χρειάζονται άμεσα μέτρα και όχι δειλές παρεμβάσεις επικοινωνιακού τύπου», τόνισε.

       Σχολιάζοντας τέλος τις εξελίξεις και στο ΚΙΝΑΛ και τον προοδευτικό χώρο, παρατήρησε: Περιμένουμε τις απόψεις του κ. Ανδρουλάκη. που μέχρι σήμερα δοξάζεται κρυπτόμενος. Δεν υπάρχουν σινικά τείχη στο προοδευτικό χώρο. Πρέπει  να εκφράσουμε τους πολλούς και να στηρίξουμε την κοινωνία απέναντι στη συντηρητική πολιτική».

Από 49’ 20’ 1.02’.00’’  1.16’’.00 1.19.50’’