ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                   8-4-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Ντροπή και απρέπεια για το ελληνικό Κοινοβούλιο η ομιλία ναζιστών του τάγματος Αζόφ-Απάντηση στον βουλευτή Μπ. Παπαδημητρίου: Να μην ξεπλένουμε ακροδεξιούς, φασίστες

     Πράξη ντροπιαστική και απρεπή για το ελληνικό Κοινοβούλιο που αμαύρωσε την παρουσία του Ουκρανού προέδρου και ακύρωσε το μήνυμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό, χαρακτήρισε o βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, την ομιλία στη των δύο στελεχών του νεοναζιστικού τάγματος του Αζόφ στην Βουλή. «Ο ελληνικός λαός έδιωξε τους ναζιστές από τη Βουλή με τη ψήφο του.  Δεν υπήρχε κανένας λόγος να έρθουν μέσω ενός τηλεοπτικού μηνύματος. Έχουν ευθύνη η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής», συμπλήρωσε, μιλώντας στο Alert tv και την εκπομπή «Alert στην πολιτική».

      Ο κ. Ξανθόπουλος απαντώντας στον επίσης προσκεκλημένο βουλευτή της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου, ο οποίος αμφισβήτησε ότι ήταν ναζιστές, λέγοντας μεταξύ άλλων: «…Και που ξέρουμε ότι είναι Ναζί ο συγκεκριμένος άνθρωπος…Πολύ εύκολα λέγονται αυτά και κακώς συμμετέχει και ο κ. Τσίπρας. Του κολλήσαμε αμέσως μια ετικέτα…. Οταν κάποιος υπερασπίζεται την Μαριούπολη δεν θα πάω να του κολλήσω ετικέτα. Δεν είναι σωστό να τους κολλάμε μια ετικέτα και να τους καταδικάζουμε… Οι ακροδεξιοί δεν είναι πατριώτες;», τόνισε:

      «Πρέπει να έχουμε ένα μέτωπο απέναντι στα ζητήματα αυτά και στενοχωριέμαι γιατί προσπαθείτε δικαιολογώντας όσα συνέβησαν, να ξεπλύνετε το τάγμα Αζοφ και ότι αυτό σημαίνει… Δεν είχε κανέναν λόγο αυτό το τάγμα να έχει παρουσία στη Βουλή. Αυτή η παρουσία είναι εξαιρετικά ανησυχητική και ντροπιαστική για το Κοινοβούλιο. Υπήρξε απρέπεια απέναντι στη Βουλή. Εμφανίστηκαν άνθρωποι ως μη όφειλαν, με ένα ακροδεξιό ναζιστικό φορτίο. Να μην ξεπλένουμε. Ειναι ακροδεξιοί, φασίστες και το ότι ενσωματώθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανιάς δεν τους νομιμοποιεί».

      Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της ακρίβειας ειδικά στην ενέργεια επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η έλλειψη ελέγχου για τα καρτέλ ενέργειας αποδυναμώνει την δυνατότητα της πολιτείας να παρέμβει και να ελέγξει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ρεύμα είναι για μας κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Όταν για ένα λογαριασμό πλήρωνες 80 ευρώ και τώρα έρχεται 300, καταλαβαίνετε τι συμβαίνει με την κερδοσκοπία. Θεωρούμε ότι δεν είναι αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για να προστατέψει τους αδύναμους πολίτες. Εχει νεοφιλελεύθερη νοοτροπία και δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις με τους φίλους της και τα μεγάλα συμφέροντα. Είναι αδύνατον να υπάρξει βελτίωση εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής».

    Δείτε το βίντεο εδώ:

Από  6’.58’’, 14.50’’, 37’.01’’, 45.48’’, 55/25’’