ΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                   21-12-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Κυβέρνηση σε πανικό-Εχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας-Αγνοεί τις ανάγκες της κοινωνίας

     «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Παίρνει σπασμωδικά μέτρα και προκαλεί σύγχυση με τις παλινωδίες της. Η πανδημία έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των θεσμικών φορέων της χώρας.  Πλησιάζουμε τους 20.000 νεκρούς. Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην Δ. Ευρώπη. Υψηλό ποσοστό νοσούντων πεθαίνουν μετά την διασωλήνωσή τους γιατί δεν υπήρχαν ανάλογες κλίνες ΜΕΘ Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε»..Αυτά σημείωσε μιλώντας στο Αlertv, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θ. Ξανθόπουλος. Και πρόσθεσε:

    «Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ενδείξεις, ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη από αυτή εντός ΜΕΘ, ενώ όφειλε να το ξέρει  γιατί του είχαν εγχειρήσει τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, και δεν την έλαβε υπόψη του ή είπε ψέματα ότι δεν την ήξερε. Σύμφωνα με την μελέτη, ένας πολίτης έχει 40% λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης στα περιφερειακά νοσοκομεία.  Για να αντιμετωπισθεί αυτό χρειάζεται γενναία ενίσχυση ΕΣΥ. Όταν ο κ. Σκέρτσος έχει την άποψη περί πολυτελούς ΕΣΥ. όταν ο κ. πρωθυπουργός λέει ότι δεν μπορεί να έχουμε 2 νοσοκομεία σε απόσταση 20-30 χλμ, τότε έχετε άλλα πράγματα στο μυαλό σας», υπογράμμισε.

     Ο κ. Ξανθόπουλος, ξεκαθάρισε ότι το διακύβευμα της επόμενης περιόδου είναι αν θα έχουμε ένα επαρκώς στελεχωμένο και καλά χρηματοδοτημένο ΕΣΥ ή θα έχουμε τον ιδιωτικό τομέα να κυριαρχεί, καθώς σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη αντίληψή της κυβέρνησης τα κάνει όλα καλύτερα με λιγότερο κόστος. «Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Η πανδημία έδειξε κάθετα τις διαχωριστικές γραμμές. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η μόνη άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία είναι το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι εκτός πραγματικότητας. Γι αυτό ζητάμε να επιστρατεύστε τα ιδιωτικά θεραπευτήρια», συμπλήρωσε με έμφαση ενώ ζήτησε να προσληφθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία.

    Επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος πολιτική, απορρίπτει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε μαζικά συνταγογραφούμενα τεστ, να αραιώσει τον κόσμο στα μέσα μεταφοράς και τους μαθητές σια σχολικές τάξεις,  και θύμισε ότι  εδώ και καιρό  έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση, εάν δεν μπορεί και δεν θέλει, να παραιτηθεί.

     Αναφερόμενος τέλος στην έκρηξη της ακρίβειας, παρατήρησε: «Η νεοφιλελεύθερη λογική της ΝΔ ότι η αγορά θα επιτύχει την διόρθωση και ότι πρόκειται για παροδική αύξηση που θα ισορροπήσει, στερεί τους ανθρώπους από τα προς το ζην. Το κόστος του ηλεκτρικού είναι δυσθεώρητο. Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης αυξάνονται. Τους λέμε μειώστε τον ειδικό φόρο τώρα αλλά δεν το κάνουν. Χρειάζεται αύξηση βασικού μισθού στα 800 ευρώ. Επίσης η κυβέρνηση με τις προβλέψεις της για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και χρηματοδότηση με τραπεζικά κριτήρια, αποκλείει τη μεγάλη μάζα των μικρομεσαίων. Μοιράζει τη πίτα στους λίγους, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι λάθος στρατηγική επιλογή γιατί αγνοεί τις ανάγκες τη κοινωνίας

      Δείτε εδώ

Από 6’ 43’’, 20,30’’, 36.22’’, 46΄.36’’, 56’. 36’’