ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                       23-11-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Η κοινωνία στενάζει, δεν αντέχει άλλο την ακρίβεια-Μοναδική λύση οι εκλογές και μια προοδευτική κυβέρνηση

   «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επιταχυντής στην εκτόξευση της ακρίβειας. Με την πολιτική της πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια ενώ η κοινωνία στενάζει, δεν αντέχει άλλο. Μοναδική λύση είναι οι εκλογές και η προοδευτική διακυβέρνηση η οποία θα θέσει σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών». Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Αρτ tv και την εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» του Γ. Βαθιώτη. 

     Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε ότι έχουμε την ακριβότερη τιμή κιλοβατώρας πριν την ενίσχυση στην Ευρώπη τη στιγμή που υστερούμε πολύ σε αγοραστική δύναμη σε σχέση με τους βορειοευρωωπαίους και επανέλαβε τις συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως: η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης, η αύξηση στα 800 ευρώ του κατώτατου μισθού, η ενίσχυση και η λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών γιατί έχουν δημιουργηθεί καρτέλ από τις 4 εταιρείες ενέργειες που θησαυρίζουν. «Μολονότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα φορολογηθεί το 90% των υπερκερδών των εταιρειών αυτών μέχρι σήμερα δεν έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ», υπογράμμισε.

        Αναφερόμενος στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με την Κιβωτό του Κόσμου, ο κ. Ξανθόπουλος, παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι όταν το κράτος εγκαταλείπει και παραχωρεί τομείς άμεσης ευθύνης του, όπως η πρόνοια για παιδιά, διαλυμένες οικογένειες και ευάλωτους συμπολίτες μας, αφήνοντας ζωτικό χώρο στην ιδιωτικό πρωτοβουλία, είναι φυσικό να αναδεικνύονται προβλήματα. «Το τι πήγε στραβά θα το πει η δικαιοσύνη. Αλλά αυτές οι δομές που διαχειρίζονται ευάλωτα άτομα, πολύ περισσότερο παιδιά, πρέπει να είναι δημόσιες, χρηματοδοτημένες, στελεχωμένες και παρακολουθούμενες από το ελληνικό κράτος. Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκατέλειψε το 5ετες πρόγραμμα υποστήριξης της ανηλικότητας που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το σημαντικό είναι ότι η πολιτεία πρέπει να έχει την ευθύνη για την λειτουργία και την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου στις δομές αυτές που θα ενισχύει την διαφάνεια, την λογοδοσία και την δυνατότητα διορθωτικών παρεμβάσεων», κατέληξε.

    Το βίντεο εδώ

Από 9’.10’’. 28’.37’’, 45.07’’  55.10’’