ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                          17-5-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά στις τιμές ενέργειες γιατί έχει εκλεκτικές συγγένειες με επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο-Η κοινωνία μίλησε, ο ΣΥΡΙΖΑ γειώθηκε στη κοινωνία

  «Η κινητοποίηση των πολιτών είναι ζήτημα δημοκρατίας και θα έπρεπε να τη χαιρετίσουν όλοι. Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία της ΝΔ ακριβώς γιατί ουσιαστικά εκτοξεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με 172.000 συνολικα μέλη. Η κοινωνία μίλησε», υπογράμμισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ΑΡΤ tv και την εκπομπή ¨Χωρίς Χρώμα», για την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών.

    Κι πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον γειωθεί στη κοινωνία. Η βάση έδωσε το μήνυμα το οποίο θα αξιολογηθεί από την πρόεδρο και τα άλλα μέλη της ηγεσίας και με βάση την εντολή αυτή, και ποιους υπέδειξαν οι πολίτες, θα πάμε σε νέα σύνθεση δυνάμεων. Μετασχηματισμός εν κινήσει. Φαίνεται ότι στοίχημα κερδήθηκε. Στη Δράμα, υπερδιπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας. Απαιτείται συμμετοχή στις διαδικασίες, με αναθέσεις δεν γίνεται τίποτα, πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια του».

      Απαντώντας σε ερώτηση για τα υπερκέρδη των εταιρειών  ενέργειας, είπε, μεταξύ άλλων: «Η ΡΑΕ περιόρισε τον έλεγχο κατά 3 μήνες, εξαίρεσε δηλ. Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο 2021 ενώ είχαν αυξηθεί οι τιμές. Συσκότισε τα υπερκέρδη. Οι δικές πληροφορίες  μιλούν για υπερκέρδη  1,4 δις.  Η ΡΑΕ δεν ανταποκρίθηκε στο καθήκον της. Η έκθεση της και η παρουσία του προέδρου της ΡΑΕ δεν είναι πειστικές στη Βουλή».

  Ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Απέρριψε επίσης και την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και των ρευματοκοπών έως ότου αποφανθούν τα δικαστήρια. «Η κυβέρνηση ακολουθεί την νεοφιλελεύθερη αντίληψη ότι όλα τα ρυθμίζει η αγορά. Δεν παρεμβαίνει επίσης γιατί  έχει εκλεκτικές συγγένειες με τμήματα του επιχειρηματικού κεφαλαίου που δεν της επιτρέπουν να πάρει μέτρα. Γι αυτό πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα».

          Δείτε το βίντεο

Από 2.02’, 28.06’, 49.52’’