ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                      9-9-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση επιχειρεί συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στην Εξεταστική

   Η κυβέρνηση της ΝΔ με την όλη στάση της στην Εξεταστική δείχνει διάθεση να ελέγξει την όλη διαδικασία και να συγκαλύψει την υπόθεση, τόνισε ο βουλευτής Δραμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ΑΡΤ τv για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

   «Εδώ έχουμε παρακολουθήσεις με την καθοδήγηση του Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης υπήγαγε την ΕΥΠ  στον εαυτό του, άλλαξε το νόμο για τα προσόντα του διοικητή, προκειμένου να διορίσει τον εκλεκτό του και όταν ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάλης απευθύνθηκε στην ΑΔΑΕ και ζήτησε ενημέρωση για την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ, τροποποίησε το νόμο απαγορεύοντας την ενημέρωση. Τα στοιχεία αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε σχέδιο», συμπλήρωσε.

    «Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης λιγοστεύει. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τους πολίτες.. Οσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης πιέζεται από τις δραματικές συνθήκες της ακρίβειας και της ανααφάλειας που κυριαρχούν στην κοινωνία, Η προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΖΑ θα αναλάβει να ανατάξει τη χώρα. Το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου με νέα μείωση του ορίου αυτοδυναμίας που τίθεται από στελέχη της ΝΔ, είναι μια ομολογία ήττας|, υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος..

     «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια Αφησε 37 δις «μαξιλάρι», κάτι που δεν έκανε άλλη κυβέρνηση. Και πέτυχε ένα οδικό χάρτη για τη ρύθμιση του χρέους για να είναι η χώρα ασφαλής. Η έξοδος από την εποπτεία ήταν δρομολογημένη από εμάς. Η ανάπτυξη συγκρίνεται με την περσινή περίοδο σε συνθήκες πανδημίας και δεν προσφέρεται για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Δέστε ντι γίνεται στη κοινωνία, με τις κακοπληρωμένες δουλειές, κατέληξε.

.   Εδώ το βίντεο

Από 12.32’, 36’.44’’