ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                             29-1-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης ως πολιτικός προϊστάμενος τη ΕΥΠ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις υποκλοπές-Είπε ψέματα στη Βουλή για την επιστολή Ράμμου

    Τις σοβαρές και αμετάθετες ευθύνες που έχει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλο, κατά την παρέμβαση του στην εκπομπή Χωρίς Χρώμα» του ΑΡΤ tv με τον Γ. Βαθιώτη.

     Ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

–   Εξαιρετικά αδύναμη ήταν η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Με τον τρόπο του μας έδωσε να καταλάβουμε ότι έχει την ευθύνη είτε γιατί δεν έλεγξε την ΕΥΠ  που είναι στην αποκλειστική του αρμοδιότητα και τα «ρυπαρά δίκτυα» είτε ακόμη χειρότερο, γιατί  ενορχήστρωσε αυτή την ιστορία των υποκλοπών

–   Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στη Βουλή. Ισχυρίστηκε ότι η επιστολή Ράμμου δεν περιλαμβάνει ονόματα ενώ γνωρίζει ότι ήταν απάντηση σε προηγούμενη επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την οποία υπέβαλε αίτημα να διερευνηθεί αν παρακολουθούνταν τα συγκεκριμένα τηλέφωνα του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του αρχηγού ΓΕΣ και των άλλων στελεχών της στρατιωτικής ηγεσίας.

–    Ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Κοντολέων που παραιτήθηκαν είναι μετακλητοί υπάλληλοι. Η πολιτική ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό που παρακολουθούσε υπουργούς του, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αλλά παραμένει στη θέση του.

Aπό 6.40’’, 26’.58’’, 48’00