ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      25-3-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Η δικαιοσύνη έπρεπε να δράσει ακαριαία για να διαφυλάξει τα στοιχεία σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ-Υπάρχει ευθύνη του ΟΣΕ και του αρμόδιου υπουργού για το ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα από το καλοκαίρι του 2019

    Τον σοβαρό κίνδυνο να έχουν καταστραφεί ή αλλοιωθεί σημαντικά στοιχεία για την τραγωδία των Τεμπών, από το γεγονός ότι οι διοικητές του ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ αν και έχουν παραιτηθεί, εξακολουθούν να επισκέπτονται τα γραφεία τους, επεσήμανε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Χωρίς Μακιγιάζ, του Ettica tv , με τους Β. Κεχαγιά και Γ. Χουδαλάκη. 

    «Η δράση της δικαιοσύνης θα έπρεπε να είναι ακαριαία, γιατί αν επισκεφθεί τις έδρες του ΟΣΕ και του ΕΡΓΟΣΕ καθυστερημένα, μπορεί η δικαστική έρευνα να αποδειχθεί ατελέσφορη.  Η δικαιοσύνη πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα στοιχεία αρκεί αυτά να υπάρχουν, να μην έχουν νοθευτεί ή εξαφανιστεί., Όταν οι άνθρωποι της διοίκησης του ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, όπως είχα τονίσει κι εγώ σε πρόσφατη δήλωση μου στο περιστύλιο της Βουλής, που ενδεχομένως ελέγχονται ή έχουν εμπλοκή, αν και έχουν παραιτηθεί, μένουν στο περιβάλλον τους και έχουν απεριόριστη πρόσβαση στα στοιχεία, κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει την σκέψη ότι φροντίζουν να επηρεάσουν τα στοιχεία αυτά», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.  

    Αποδείχθηκε κατηγορηματικά από την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Τσίπρα στη Λάρισα και από το «κάζο» του υφυπουργού, ότι το κτίριο της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα ήταν ρημαγμένο τοπίο. Ηταν μια πολύ βασική έλλειψη και υπάρχει ευθύνη πολιτική γιατί ένα σύστημα τηλεδιοίκησης που θα μπορούσε να αποτρέψει το δυστύχημα ήταν ανενεργό από το καλοκαίρι του 2019, με ευθύνη της διοίκησης και του αρμόδιου υπουργού», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος. 

Εδώ η παρέμβαση