ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                               26-10-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Αttica tv: Η εντολή των πολιτών είναι να προχωρήσουμε ενωμένοι για να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

“Η παρουσία του κόσμου σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις σε ένα ΣΥΡΙΖΑ ηττημένο, μας εδωσε το φιλί τη ζωής και μας έβαλε στο πολιτικό προσκήνιο. Αυτή την εντολή των πολιτών πρέπει να την τιμήσουμε. Και ο κόσμος μας λέει προχωρήστε ενωμένοι για να απαλλάξετε τη χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό είναι το μείζον και εδώ θα κριθούμε όλοι”, τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Αttica tv και την εκπομπή “Χωρίς Μακιγιάζ”.

    “Σήμερα έχουμε έναν πρόεδρο που εξέλεξαν οι πολίτες με ένα ποσοστό καθαρής νίκης 56%. Εδωσαν όμως και στην Εφη Αχτσιόγλου 44%. Στη πολιτική πρέπει να επιδιώκεις τις βέλτιστες συναινέσεις. Με ανησυχεί γιατί υπάρχει έντονη αντιπαράθεση,που δεν γίνεται με πολιτικούς όρους. Ακριβώς επειδή ο πρόεδρος εξελέγη με διαδικασία μαζικής συμμετοχής του κόσμου δεν τίθεται θέμα ούτε επιτροπείας, ούτε αλλαγής του ούτε μείωσης του ειδικού καταστατικού του ρόλου. Είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα της Αριστεράς όλη αυτή η συζήτηση να μην γίνεται στα όργανα, αλλά στα πρωινά της τηλεόρασης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.¨, συμπλήρωσε.

    “Στην ανανεωτική αριστερά έχουμε οδυνηρή εμπειρία από τον αυταρχισμό της κομματικής ηγεσίας. Γι αυτό ένα από τα πολύ βασικά στοιχεία που επιδιώξαμε και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην αποτελεί προνόμιο της ηγετικής ομάδας ή του προέδρου να “αποκεφαλίζει” συντρόφους, να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε οποιαδήποτε απόφαση να είναι προιόν εξαντλητικής διαδικασίας. Έχει μεγάλη σημασία να εκφράζει το μέλος την αιρετική του άποψη χωρίς τον φόβο αυθαίρετων διοικητικών κυρώσεων” εξήγησε.

Οπως σημείωσε τα κομματικά όργανα δεν είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία, Σκοπός τους είναι να παρεμβαίνουν και να λύνουν προβλήματα. Και σε αυτή τη φάση πρέπει να παρέμβουν και να λύσουν προβλήματα. Η αγωνία μου είναι η βάση, ο κόσμος. Διότι τα στελέχη που είναι “μπαρουτοκαπνισμένα” και έχουν συνηθίσει σε οξύτατες αντιπαραθέσεις, ενδεχομένως και μέσα από πολιτική συμφωνία να βρούν ένα τρόπο συνεννόησης. Εαν αυτη η τοξικότητα, η οξύτητα, η προσωπική αντιπαράθεση περάσει στη βάση, θα είναι πολύ δύσκολο να μοιράσουμε το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών σε λίγους μήνες. Γι αυτό θεωρω ότι πρέπει να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα γιατί δεν συμφέρει κανέναν και μειώνει περαιτέρω την δυνατότητα παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ”, υπογράμμισε.

     Κάνοντας αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, επικαλέστηκε το γεγονός ότι στη Δράμα η ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι κλειστή από τα καλοκαίρι, είναι καλυμμένο μόλις το 50% των οργανικων θέσεων και ενδεχομένως η παθολογική κλινική να μην μπορεί αν επιτελέσει το ρόλο της,